Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele CJ Mehedinți a cerut rezilierea contractului cu firma care asigură hrana bolnavilor internați la spitalul din Drobeta-Turnu Severin

unica.ro
copil spital

Președintele CJ Mehedinți, Aladin Georgescu, a cerut, vineri, rezilierea contractului cu firma care asigură hrana bolnavilor internați la spitalul din Drobeta-Turnu Severin, după ce inspectorii OPC au descoperit alimente fără termen de valabilitate și vase vechi și ruginite, potrivit Mediafax.

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a cerut, vineri, la o întâlnire cu șefii Spitalului Județean de Urgență Drobeta-Turnu Severin, rezilierea contractului cu firma care asigură hrana bolnavilor și despăgubiri pentru prejudiciul de imagine adus spitalului.

„Sunt foarte supărat pe conducerea spitalului, mai veche sau mai nouă, pentru faptul că discuțiile pentru internalizarea serviciului de hrană au început tot în cursul anului trecut, când încă avea un contract de prestări servicii, și am solicitat doamnei director economic să-mi facă, așa cum a făcut pentru spălătorie, să facă și aici o analiză din punct de vedere economic și să vedem cum este mai bine pentru spital, în special pentru pacienții care ajung în spital. Din păcate acest lucru a fost tergiversat, s-a amânat și iată că am ajuns în situația de a avea aceste probleme care se descarcă pe spital, deși amenda aplicată de OPC este aplicată operatorului privat. Vă rog să analizați clauzele contractuale, să mergeți până la rezilierea contractului și, în acelașii timp, să-i solicitați daune pentru afectarea imaginii Spitalului județean, pentru că este evident că s-a creat un prejudiciu de imagine acestei instituții”, a declarat Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți.

Citește și: Scandal-monstru în Poliție! Pe cine ar proteja Marcel Vela – Reacție dură, după articolul Bugetul.ro

Potrivit acestuia, primele calcule arată că dacă serviciul de asigurare a hranei ar fi internalizat, spitalul ar economisi o sută de mii de lei pe lună.

Aladin Georgescu le-a cerut șefilor spitalului să ia măsuri și cu personalul medical din instituție, care avea obligația să supravegheze zilnic modul în care operatorul privat asigură hrana pacienților.

Potrivit președintelui CJ Mehedinți, internalizarea a fost adoptată și în cazul spălătoriei spitalului, lucru care a dus la reducerea cheltuielilor.

Comisarii pentru Protecția Consumatorului Mehedinți au amendat, la începutul săptămânii, firma care asigură hrana bolnavilor internați la SJU Drobeta Turnu Severin cu 10.000 de lei pentru neregulile descoperite la cantina spitalului. Comisarii au găsit alimente fără etichete care să arate termenul de valabilitate, carne dezghețată de mai multe ori, vase ruginite și insuficient igienizate care erau folosite pentru mâncarea pacienților.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.