Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele CJ Timiș, liberalul Alin Nica, SE REVOLTĂ după ce rata a sărit de 6 la mie în județ: 'Sub nicio formă nu o voi susţine şi nu o voi accepta acum'

Redesteptarea
Alin Nica

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, liberalul Alin Nica, a declarat, miercuri, că respinge "orice formă de închidere" a Timişoarei şi a economiei locale şi că a cerut Guvernului renunţarea la restricţiile de 50% şi de 30% raportat la suprafaţa ocupată în industria ospitalităţii şi acces liber în baza Certificatului verde digital, anunță Agerpres.

El a avut, marţi, o întâlnire de lucru, la Bucureşti, cu premierul Florin Cîţu şi cu ministrul de Interne Lucian Bode, în cadrul căreia a solicitat ridicarea restricţiilor pentru şcoli, sectorul HoReCa şi activităţile sportive, indiferent de rata de incidenţă COVID-19, în baza Certificatului verde digital.

"Solicitarea mea a fost una argumentată şi susţinută de reprezentanţii domeniilor pentru a căror activitate am militat. Timişoara este primul mare oraş din România despre a cărui închidere a început să se vorbească din nou. Am luptat împotriva carantinei şi în valul COVID-19 precedent, sub nicio formă nu o voi susţine şi nu o voi accepta acum. Spre deosebire de data trecută, acum avem instrumente. Trebuie doar să gândim strategic, să ascultăm ce spun oamenii, fie că sunt simpli cetăţeni sau reprezentanţi ai unor industrii, apoi să luăm acele măsuri coerente care cu adevărat să ajute împotriva COVID-19", afirmă Alin Nica, într-o postare pe facebook.

Liderul administraţiei judeţene menţionează că există multă rezistenţă la schimbare în rândul aparatului de specialitate de la Bucureşti, că viziunea lor este una strict medicală, axată pe constrângeri.

"Am întâmpinat ezitări şi refuzuri din partea unor oameni care privesc întreaga Românie ca pe un spital, dar am încredere că premierul Cîţu şi ministrul Bode, decidenţi care au înţeles ce le-am transmis, vor lua măsurile necesare şi vor schimba acele prevederi legislative care 'omoară' economia, educaţia şi spulberă mii de familii. Dintre cei care, din păcate, se află astăzi în spitale, 97% sunt nevaccinaţi. Şi-au asumat acest lucru şi nu vreau să le judec decizia. În schimb, vreau să vorbesc în numele celor care s-au vaccinat, indiferent de motivul pentru care au făcut-o. Aceştia merită protecţia, mobilitatea şi accesul la servicii care le-au fost promise. (...). Trebuie să învăţăm să trăim cu virusul, iar ca autorităţi publice, avem obligaţia să stabilim măsuri astfel încât şcoala, economia şi sănătatea să fie protejate. Pe lângă respingerea oricărei forme de închidere a oraşului şi a economiei, am cerut renunţarea la restricţii de 50% şi 30% raportat la suprafaţa ocupată în industria ospitalităţii şi acces liber în baza Certificatului verde digital", a detaliat Alin Nica.

Direcţia de Sănătate Publică Timiş a anunţat, miercuri, că rata de infectare a urcat la 6,02 la mie, pe judeţ, şi la 8,08 în Timişoara. Cei mai ridicaţi indici de contaminare sunt în Moraviţa (13,04), Pădureni (10,79), Moşniţa Nouă (10,45), Dudeştii Noi (9,3), Dumbrăviţa (9,03).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.