Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Comisiei de Sănătate: Vom susţine adoptarea de urgenţă a oricărui act normativ pentru prevenirea şi combaterea noului coronavirus

coronavirus otopeni epidemie gripa virus boala

Preşedintele Comisiei pentru sănătate a Camerei Deputaţilor, Florin Buicu, a subliniat marţi că parlamentarii vor susţine adoptarea în regim de urgenţă a oricărui act normativ necesar pentru prevenirea şi combaterea noului coronavirus.

El a participat la Forumul de Sănătate Publică organizat la Parlament, organizat de Sănătatea Press Group.

"Nu pot să nu vorbesc despre tema zilei, epidemia de coronavirus. Spuneam (...) dacă nu cumva infodemia bate epidemia. Discutam despre informaţii, suprainformaţii, uneori corecte, uneori fake-news-uri care ne inundă. Aceste informaţii au ajuns înaintea virusului şi deja au creat o stare de "isterie". Sper ca autorităţile să reacţioneze în deplină cunoştinţă de cauză. În calitate de parlamentari, vom susţine adoptarea în regim de urgenţă a oricărui act normativ necesar pentru prevenirea şi pentru combaterea epidemiei. Joaca de-a alte priorităţi trebuie să înceteze. Toţi decidenţii politici, transpartinic, trebuie să ţină seama de acest lucru", a spus Buicu.

Citește și: Vești URIAȘE pentru angații din România: peste 70% din angajatori se pregătesc de măriri de salarii

Deputatul a făcut un apel către toate partidele politice la solidaritate, responsabilitate şi la o opţiune comună şi eficientă în vederea combaterii acestui virus.

"Am solicitat politic ca Guvernul să vină cu lista actelor normative necesare, astfel încât să le putem trece în regim de urgenţă pentru a preveni şi a asigura acţiunile în perioada următoare. În asemenea cazuri de criză, ne aducem aminte că România are epidemiologi, că România are specialişti în sănătate publică şi, din păcate, ne aducem aminte de aceşti specialişti doar în momente de criză. Avem nevoie să creăm premisele necesare astfel încât să nu ne mai prindă nepregătiţi niciun fel de acţiune de acest tip", a mai spus Buicu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.