Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Comisiei de Cultură din Senat, mesaj de ziua Greciei: 'Nu trebuie să uităm să-i felicităm pe prieteni de ziua lor'

romania grecia

Chiar dacă trăim o perioadă complicată din punct de vedere sanitar, nu trebuie să uităm să-i felicităm pe prieteni de ziua lor, transmite președintele Comisiei de Cultură din Senat, Viorel Badea.

Se împlinesc 200 de ani de la debutul revoluției elene pentru independență. Marcată ca zi națională a Greciei, această celebrare coincide cu sărbătoarea creștină a Bunei Vestiri, transmite președintele Comisiei de cultură din Senat, Viorel Badea, potrivit news.ro.

Citește și: Președintele Klaus Iohannis vrea restricții mai dure pentru București, în weekend: ‘Vor trebui schimbate orele de deschidere și pentru magazine și pentru mall-uri’

„Chiar dacă trăim o perioadă complicată din punct de vedere sanitar, nu trebuie să uităm să-i felicităm pe prieteni de ziua lor. Între poporul elen și poporul român, există o tradiție consistentă de colaborare politică și religioasă întrucât cele două națiuni împărtășesc de o manieră majoritară aceeași religie, cea creștin - ortodoxă, iar legăturile spirituale, mai ales cu Sfântul Munte Athos au întărit respectul și ajutorul reciproc între cele două state”, afirmă Badea.

El amintește că Grecia, vechi tărâm al filozofiei și al democrației, este principala destinație de vacanță pentru români, ceea ce contribuie la o mai bună cunoaștere a istoriei și culturii elene de către români.

„Cultura elenă a contribuit esențial la principiile după care se conduc astăzi națiunile. Filozofia, arta dramatică, arhitectura, spiritul creștin încastrat în superbele așezăminte monahale de pe teritoriul Greciei fac din spațiul elen un tărâm special, vizitat de oameni din toate colțurile lumii. Astăzi, 25 martie 2021, la 200 de ani de la începutul revoluției elene pentru independență transmit gândurile mele de prețuire și respect națiunii elene. La mulți ani Grecia, la mulți ani popor elen!” conchide Viorel Badea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.