Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele comisiei de doctorat a lui Kovesi: 'Nu cred că cineva are CURAJUL să-i verifice teza'

kovesi

Teza de doctorat a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, este încă analizată. Se caută un specialist care să interpreteze rezultatele, după ce lucrarea a fost verificată cu un soft anti-plagiat.

Comisia de etică a Universității de Vest din Timișoara (UTV) analizează teza de doctorat a Laurei Codruța Kovesi, însă abia după 10 noiembrie va da un verdict. Fostul decan al Facultății de Drept, avocatul Radu Motica, cel care a prezidat comisia de doctorat a șefei DNA, crede că e aproape imposibil de analizat teza cu ajutorul unui specialist. Având în vedere că lucrarea a fost analizată deja cu un soft, e nevoie de interpretarea datelor de către un specialist în Drept Penal care să se pronunțe dacă similitudinile identificate reprezintă plagiat sau nu. Motica nu crede că se va găsi cineva în România, care să își asume analiza, potrivit evz.ro.

Citește și: Doi martori cu identitatea protejată DEZVĂLUIE: 'Simu le-a dat bani procurorilor în dosarul Cuprom'

Şefa DNA Laura Codruţa Kovesi a susținut pe data de 16 decembrie 2011, la Timișoara, teza de doctorat "Combaterea crimei organizate prin dispoziţii de drept penal". Comisia de evaluare a tezei de doctorat a Laurei Codruța Kovesi l-a avut ca președinte pe Radu Motica, conducătorul științific al doctoratului fiind Viorel Pașca, unul din avocații celebri ai Timișoarei, fost prim procuror al Procuraturii Județene Timiș înainte de 1989, cel care a coordonat local anchetarea arestaților și răniților din timpul Revoluției. În componența Comisiei de doctorat a lui Kovesi s-au aflat și actualul rector de la Iași, Tudorel Toader, prof. Doru Juleanu de la UVT, prof. Diaconu de la Universitatea București. În timpul susținerii, în sală s-au aflat fostul procuror general al României, Mircea Criste, șeful SRI, George Maior, generalul Florian Coldea, procurorul general adjunct Marius Iacob, dar și numeroși șefi din Poliție sau de la Parchetele din zona Banatului.

"Va fi o problemă analiza tezei. Sunt curios să văd acel program care a stabilit acel grad de plagiere de 45%... Eu am o teză de doctorat în coordonare care, verificată, a avut un rezultat de 12% similitudine. După ce s-au scos cele 35 de pagini de sumar și bibliografie, plus subtitlurile, procentul a scăzut la 2%. În acest context spun că e obligatoriu ca în acest mod să fie realizată cercetarea asupra tezei doamnei Kovesi. Ceea ce mă interesează e cine va face analiza. La noi, la UVT, s i n g u r u l profesor de Drept Penal e domnul Viorel Pașca, cel care a coordonat teza. Mă întreb, așa dar , care va fi acel profesor, de la altă universitate, care va veni să interepreteze datele, și care e autoritatea rectorului nostru de a dispune unui dascăl din altă instituție. Mă îndoiesc că cineva va analiza teza. Oricum ar ieși analiza, tot rău e. Dacă spune că nu a fost plagiat, sare presa, dacă spune că e plagiat, ne gândim și la poziția doctorandului. Mi-e greu să cred că se va implica cineva în această poveste”, a declarat, pentru EVZ, avocatul Radu Motica.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.