Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Comisiei de la Veneţia, Gianni Buquicchio, face declarații despre schimbarea legii electorale din Republica Moldova

Intalnire Comisia de la Venetia

Preşedintele Comisiei de la Veneţia, Gianni Buquicchio, consideră că, în contextul electoral al Republicii Moldova, schimbarea legii electorale nu este cea mai bună variantă şi atenţionează că sistemul mixt ar putea crea legături periculoase între persoanele alese şi mediul de afaceri, transmit IPN.md şi Radio Chişinău, informează Agerpres.

"Am transmis două opinii Chişinăului: anul trecut şi în martie anul acesta. Totul a început acum doi ani, când a fost prima tentativă de introducere a sistemului mixt. Am spus încă de atunci că, în opinia noastră, nu este o idee bună pentru Republica Moldova. Şi s-a renunţat atunci. Desigur, este dreptul suveran al oricărei ţări să adopte ce sistem electoral doreşte', a declarat Gianni Buquicchio într-un interviu pentru Radio Europa Liberă.

Vezi și: Jean-Claude Juncker clarifică situația legată de existența 'limbii moldovenești' pe site-ul Comisiei Europene: 'A fost o eroare administrativă regretabilă'

Potrivit oficialului, acum schimbările au fost operate şi nu se mai poate face nimic. "Trebuie să fim optimişti şi să urmărim cum vor fi implementate în practică, dacă sunt sau nu aplicate cu bună credinţă', spune preşedintele Comisiei de la Veneţia.

Potrivit Radio Chişinău, preşedintele Comisiei de la Veneţia menţionează, de asemenea, că România, Polonia, Ungaria sunt câteva dintre statele membre ale Uniunii Europene (UE) care au operat schimbări de legislaţie controversate punând sub semnul întrebării funcţionarea democraţiei, în ciuda recomandărilor Comisiei de la Veneţia.

"Înainte de aderare, am lucrat foarte mult cu ţări ca România, pentru a implementa măsuri de întărire a independenţei justiţiei. Acum, că sunt în UE, pare că nu le mai pasă atât de mult', a notat Gianni Buquicchio.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.