Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Comisiei Europene oferă asigurări Serbiei privind perspectivele de aderare la UE

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Ursula von der Leyen

Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, a oferit, joi, asigurări Serbiei privind perspectivele de aderare la Uniunea Europeană, pledând pentru deschiderea unor noi capitole în negocierile pentru integrare şi pentru normalizarea relaţiilor cu autorităţile din Kosovo.

"Vreau să subliniez că eu sunt un avocat puternic al aducerii Serbiei în Uniunea Europeană. Şi, în acest context, salut faptul că Serbia pune un accent puternic pe reformele fundamentale. Vă felicit pentru măsurile aplicate, au fost lucruri uriaşe, aţi făcut o treabă dificilă", a afirmat Ursula von der Leyen în cursul unei vizite oficiale în Serbia, potrivit Mediafax.ro.

"Susţinem ambiţiile Serbiei de a deschide cât mai curând noi capitole de negociere. Ştiu că decizia le aparţine statelor membre. De aceea, este esenţial - şi ştiu că lucraţi în acest sens - să aveţi în continuare rezultate în agenda de reforme, să fie progrese în domeniul statului de drept şi să fie normalizate relaţiile cu Administraţia din Kosovo", a subliniat Ursula von der Leyen, conform unui comunicat postat pe site-ul Comisiei Europene şi vizualizat de MEDIAFAX.

Asigurările oferite Serbiei intervin în contextul în care cele 27 de state membre ale Uniunii Europene nu au ajuns încă la un acord, înaintea summitului programat pe 6 octombrie, asupra unei declaraţii comune privind reafirmarea angajamentelor de integrare a ţărilor din Balcani, au declarat surse citate de agenţia Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.