Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Comisiei Juridice din Senat: Implementarea proiectului TAEJ va crește încrederea în actul de justiție

Radu Pop
Niculescu Țâgârlaș

Prezent la conferința de închidere a proiectului TAEJ( Transparență, Accesibilitate și Educație Juridică), care vizează îmbunătățirea comunicării publice la nivelul sistemului judiciar din țara noastră, președintele Comisiei Juridice din Senat, senatorul PNL Cristian Niculescu Țâgârlaș a vorbit despre importanţa acestui proiect pentru consolidarea comunicării sistemului judiciar.

,,În calitate de președinte al Comisiei Juridice a Senatului, am susținut și urgentat implementarea acestui proiect, deoarece cred că doar împreună putem asigura buna funcționare a instituțiilor sistemului judiciar și putem crește încrederea cetățenilor în justiție. Mă bucur că acest proiect a ajuns la final, deoarece el răspunde necesității de a avea o comunicare mai bună la nivelul sistemului judiciar”, a declarat senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș.

Președintele Comisiei Juridice a Senatului a apreciat interesul sistemului judiciar de a optimiza comunicarea publică în vederea consolidării imaginii acestuia, asigurarea unei transparenţe sporite în interiorul şi exteriorul sistemului, precum şi îmbunătăţirea accesului la justiţie prin creşterea gradului de informare, conştientizarea drepturilor cetăţenilor şi dezvoltarea culturii juridice.

„Mă aștept ca peste un an să vedem și efectele implementării acestui proiect într-o comunicare mai bună și într-o creștere a încrederii în actul de justiție”, a mai precizat președintele Comisiei Juridice a Senatului.

În acest context, senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș a amintit și de ghidul de bune practici între Parlament și Consiliul Superior al Magistraturii, instrument prin care se asigură o mai bună comunicare între legiuitor și cei care aplică legea.

Proiectul TAEJ - „Transparență, accesibilitate și educație juridică prin îmbunătățirea comunicării publice la nivelul sistemului judiciar”, implementat de către Consiliul Superior al Magistraturii, în parteneriat cu Institutul Național al Magistraturii, Școala Națională de Grefieri, Inspecția Judiciară, Ministerul Justiției și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a demarat în septembrie 2018, valoarea totală a proiectului fiind de peste 25 milioane de lei, din fonduri europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.