Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Comisiei SRI, noi acuzaţii grave: Angajaţi scoşi cu forţa la proteste

Inquam Photos / Octav Ganea
adrian tutuianu inquam

Senatorul PSD Adrian Ţuţuianu, preşedintele Comisiei parlamentare de control a activităţii SRI, revine cu noi afirmaţii despre despre o firmă din Prahova care şi-ar fi obligat agajaţii să participe la protestele de stradă de după adoptarea OUG 13.

Joi, 16 februarie, într-o conferință de presă la sediul PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu a declarat, potrivit presei locale: "Astăzi am avut 3 oameni de la Dărmănești care lucrează la Yazaki și mi-au spus că, dacă este nevoie, vor veni și dau și declarații la instituțiile statului că au fost obligați să meargă la proteste."

O publicaţie din Prahova a relatat pe 3 februarie că mai mulţi angajaţi ai firmei Yazaki s-au plâns că au fost obligaţi să participe la proteste. Compania ar fi fost nemulţumită de modificările operate de noul guvern la Codul Fiscal, care i-ar fi pus în situaţia de a achita mai mulţi bani pentru taxe şi impozite.

Vezi şi: SURSE - PSD pregătește un miting URIAȘ în Capitală: Dragnea, 'forțat' de partid

Anterior, după discuţiile pe acestă temă din Comisia SRI, Ţuţuianu declarase că  PSD nu are nimic cu nicio multinațională și cu nicio firmă din România. "Firmele sunt importante să creeze locuri de muncă, să plătească taxe și impozite, să respecte cadrul normativ existent. Doi — au fost informații și am cerut ca ele să fie verificate privind activitatea unor conduceri de companii și ca să fim foarte echilibrați, și cu capital extern, dar și cu capital românesc, care s-au implicat în aceste proteste. V-am indicat și un text de lege: folosirea bunurilor societății și creditului societății în interesul unui terț este infracțiune pe Legea 31/1990", a declarat preşedintele Comisiei SRI.

Potrivit senatorului PSD, "multinaționalele produc cam 80% din cifra de afaceri și plătesc 3 miliarde de euro impozit pe profit", iar "ceilalți, întreprinderi mici și mijlocii, produc 20% din cifra de afaceri și plătesc 56 miliarde de euro impozit".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.