Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele comunității Evreiești condamnă ferm acuzațiile de 'nazism' din Parlament: 'Sunt o rușine!'

News.ro
Silviu Vexler

Președintele Comunității Evreiești din România, Silviu Vexler, condamnă ferm scandalul din Parlament de miercuri. Deputatul minorităţii germane, Ovidiu Ganţ, a declarat, miercuri, că Ciprian Titi Stoica, deputat AUR, l-a numit „nazist”. Vexler condamnă ferm aceste replici și scandalurile din ultimele zile.

„Referitor la acuzațiile de “nazism” aduse domnului deputat Ovidiu Ganț și Forumului Democrat al Germanilor din România (DFDR / FDGR) de către domnul deputat Ciprian-Titi Stoica :

Am început ziua de astăzi fiind anunțat că au murit încă doi supraviețuitori ai Holocaustului. Vă rog să mă iertați dacă spectacolul și conflictul politic mă dezinteresează.

Din toată această discuție, din toată această poveste, am observat cum au devenit o monedă de schimb cuvinte care sunt mai mult decât dureroase – “nazism”, “legionari”. Cuvinte aruncate așa cum arunci o foaie. Nici măcar nu are importanță din care parte a sălii, din partea cărui partid pleacă aceste discuții.

Pentru că reprezint o comunitate care a fost distrusă, în majoritatea sa, de naziști, de prietenii și aliații lor din România – în principal mișcarea legionară și guvernarea Antonescu, aș vrea să fac câteva remarci punctuale.

Cuvintele care i-au fost aruncate astăzi domnului deputat Ganț sunt o rușine pentru întregul Parlament al României. Gestul domnului deputat Stoica de a amesteca un conflict politic în acest spectacol este o rușine pentru noi toți. Cei care au avut ocazia să îl cunoască pe domnul deputat Ganț știu cât de departe se află de această noțiune.

Din toată această poveste, rezultatul a fost însă altul : violența și ura au devenit normalitate. Ne concentrăm atât de mult pe ceea ce se întâmplă în Parlament și nu vedem rezultatul acestor discuții și acestor spectacole în afara sa. Influența pe care normalizarea violenței o are asupra tuturor.

Atât eu cât și Federația Comunităților Evreiești din România suntem onorați de prietenia cu domnul deputat Ganț, de relația deosebit de apropiată și sprijinul pe care l-am primit constant din partea Forumului Democrat al Germanilor din România.

Vă rog să nu uitați un lucru. Responsabilitatea noastră se extinde în afara acestei săli. Gândiți-vă la consecințele pe care cuvintele le pot avea”, a spus Vexler, pe pagina lui de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.