Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Consiliului Concurenței aruncă în AER ajutoarele de stat - Companiile beneficiare au PREJUDICIAT bugetul cu 2 miliarde de euro

Capital
Bogdan Chiritoiu

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a anunțat, marți, că bugetul a fost prejudiciat cu peste 2 miliarde de euro, în 2019, de ajutorul de stat acordat companiilor, conformMediafax.

„Aceste companii au adus peste 2 miliarde de euro pagube bugetului anului trecut şi societăţii, pentru că bugetul statului vine de la dumneavoastră. Suntem deja în proces de restructurare la Hunedoara, intrăm în acest an în restructurare la Complexul Energetic Oltenia, suntem aproape gata, sper să terminăm în acest an procesul la Compania Naţională a Uraniului şi iarăşi începem în acest an restructurările la companiile din transporturi, la Tarom şi la CFR Marfă. Sunt ultimele bastioane ale economiei de stat şi e important să le ajutăm să funcţioneze în echilibru. Cred că am reuşit în anii trecuţi la Oltchim, procesul pe care l-am dus la capăt de restructurare şi acum Oltchim funcţionează”, a spus Bogdan Chiriţoiu.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Accident cu cinci mașini lângă Ambasada Chinei din București

Companiile care au adus pagube la buget sunt Tarom, CFR Marfă, Complexul Energetic Oltenia, Complexul Energetic Hunedoara şi Compania Naţională a Uraniului.

Guvernul a dat în 4 februarie două OUG pentru acordarea unor ajutoare de salvare, care au nevoie de aprobarea Comisiei Europene.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat, luni, în comisiile reunite ale Parlamentului, că un ajutor nu se poate acorda fără avizul Consiliului Concurenței, care există, iar în prezent este așteptat și avizul Comisiei Europene.

„Un ajutor de salvare nu se poate da fără avizul Consiliului Concurenţei. Avem avizul care susţine ajutorul de salvare. Aşteptăm avizul Comisiei Europene. Tarom, CEO, CFR... se duc bani către aceste companii care ar trebui să se ducă în altă parte", a spus luni, la audierea sa în Parlament, Florin Cîţu, ministrul desemnat al Finanţelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.