Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Consiliului European denunţă 'lipsa de loialitate' a SUA în criza submarinelor pe care o traversează cu Franţa

Inquam Photos / Octav Ganea
Charles Michel

Preşedintele Consiliului European Charles Michel a denunţat luni "lipsa de loialitate" din partea SUA în criza submarinelor pe care o traversează cu Franţa, relatează AFP.

Uniunea Europeană cere Washingtonului o "clarificare" pentru "a încerca să înţeleagă mai bine care sunt intenţiile din spatele anunţului" unui parteneriat strategic între SUA, Regatul Unit şi Australia, "întrucât este de neînţeles", le-a spus el jurnaliştilor la New York, pe marginea Adunării generale a ONU.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a caracterizat luni drept "inacceptabil" modul în care a fost tratată Franţa prin pactul de securitate încheiat între SUA, Australia şi Regatul Unit, potrivit Agerpres.ro.

"Unul dintre statele noastre membre a fost tratat într-un mod inacceptabil. (...) Vrem să ştim ce s-a întâmplat şi de ce", a declarat ea pentru jurnalista Christiane Amanpour, de la CNN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.