Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Donald Tusk, mesaj în română pentru români: 'Apărați STATUL DE DREPT cum a apărat Duckadam cele 4 penalty-uri în 1986'

tusk

Donald Tusk a menționat, joi seară, marii sportivi ai României, la ceremonia de deschidere a președinției Consiliului UE, cerându-le românilor să apere valorile democratice așa cum fostul portar al Stelei Helmuth Duckadam a apărat cele patru penalty-uri în 1986, la Sevilla, informează Mediafax.

"Sunt toți eroi ai imaginației mele. La fel ca sportivii români de seama Nadiei Comăneci și ai Simonei Halep, care încântă publicul din întreaga lume. Dar episodul care mi s-a ntipărit cel mai bine în memorie a fost finala Cupei Campionilor Europeni la fotbal, de la Sevilla, din 1986, când Steaua București a învins Barcelona. Și aș vrea să fac un apel la toți românii, să o apere în România și în Europa , fundamentele civilizației noastre politice, libertatea, integritatea, respectarea adevărului în viața publică, statul de drept și Constituția, să le apere cu aceeași hotărâre cu care Helmuth Duckadam a apărat acele patru penalty-uri la rând. Atunci și mie mi s-a părut imposibil, dar el a reușit. Și voi veți reuși", a declarat preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, la ceremonia de deschidere a președinției Consiliului UE.

Citește și: Liderii europeni cer intrarea URGENTĂ a României în Spațiul Schengen - VIDEO

Discursul lui Donald Tusk, ținut în limba română, a fost aplaudat la scenă deschisă de către participanți.

Steaua București a reușit, în 1986, cea mai importantă performanţă fotbalistică a României. Echipa a câştigat, în 7 mai 1986, la Sevilla, Cupa Campionilor Europeni, după ce a învins în finală, cu scorul de 2-0 (0-0, 0-0), în urma executării loviturilor de departajare, pe FC Barcelona. Helmuth Duckadam a apărat toate cele patru lovituri executate de spanioli, în timp ce pentru Steaua au marcat Lăcătuş şi Balint, iar Majearu şi Boloni au ratat. Performanţa reuşită de Duckadam pe Stadionul Sanchez Pizjuan de a apăra patru penaltiuri este înscrisă în Cartea Recordurilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.