Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Consiliului Investitorilor Străini: 'Avem ca percepţie un optimism moderat cu privire la revenirea economică solidă'

deschide.md
financiar fiscal economie finante

Preşedintele Consiliului Investitorilor Străini (CIS ), Ramona Jurubiţă, a declarat joi, în cadrul videoconferinţei News.ro - RoInvest,că există un optimism moderat cu privire la revenirea economică solidă în ţara noastră. Ea a precizat că, în procent de 51%, investitorii se aşteaptă la o creştere a investiţiilor. De asemenea, ea a precizat că două treimi dintre investitori sunt încrezători că cifra de afaceri va creşte în următoarele 12 luni.

“Avem ca percepţie un optimism moderat cu privire la revenirea economică solidă în România. Au fost o serie de factori, campania de vaccinare, care este important să continue, relansarea restricţiilor a fost imporntată şi a dat o creştere a acestei încrederi a investitorilor pe piaţa românească, au fost semnale pozitive pe bugetul alocat pe 2021, reformele cuprinse în PNRR care au dat semnale de încredere şi pe piaţa externă”, a afirmat Ramona Jurubiţă, potrivit news.ro.

Ea a menţionat că anul 2020 a fost unul în care dinamica investiţiilor străine a fost în scădere, dar nu doar în România, ci la nivel global.

Ramona Jurubiţă a menţionat că este important să continue reformele.

“Încrederea se construieşte pas cu pas şi e greu să o menţii şi să o creşti. E important ca reformele care au fost anunţate deja să fie continuate, pentru că ele sunt baza pentru a continua acest trend ascendent al investiţiilor prezente pe piaţă şi în atragerea invcestiţiilor străine”, a explicat preşedintele CIS.

Jurubiţă a menţionat că investitorii străini din România, în procent de 51% se aşteaptă la o creştere a investiţiilor, iar 13% se pun în aşteptare. De asemenea, ea a precizat că două treimi dintre investitori sunt încrezători că cifra de afaceri va creşte în următoarele 12 luni.

Stadiul actual al investiţiilor, perspectivele în viitorul apropiat şi ce trebuie făcut pentru creşterea lor sunt temele principale pe care speakeri de top le dezbat joi, la a doua ediţie a videoconferinţei “RoInvest”, organizată de Agenţia de presă News.ro, în parteneriat cu Team Innovation Media şi Agenţia de PR şi comunicare Plurivox.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.