Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor, reacţie dură la demisia ministrului Educaţiei: 'Ceva nu este în regulă în educaţie şi în modul de guvernare'

Sorin-Cimpeanu

Preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor, deputatul Pro România Sorin Cîmpeanu, reacţionează la decizia lui Valentin Popa de a demisiona din funcţia de ministru al Educaţiei.

"Faptul că ministrul Valentin Popa este nevoit să-şi dea demisia la solicitarea UDMR arată în mod clar faptul că ceva nu este în regulă în educaţie şi în modul de guvernare a României", a declarat Sorin Cimpeanu pentru STIRIPESURSE.RO.

Valentin Popa este şi el membru al Consiliului Naţional al Rectorilor, fiind rector al Universităţii "Ştefan cel Mare" din Suceava. Sorin Cîmpeanu a fost şi el ministru al Educaţiei în Guvernul Ponta şi chiar premier interimar înainte de instalarea Guvernului Cioloş.

CITEȘTE ȘI: Nutriţioniştii dezvăluie meniul ideal: Ce ar trebuie să mâncăm pentru a ne menţine tineri

Valentin Popa a declarat că a demisionat din funcția de ministru al Educației deoarece nu este de acord cu solicitarea UDMR de modificare a ordonanței privind desfășurarea orelor de limba română la clasele cu predare în limbile minorităților.

„Nu sunt de acord cu solicitarea UDMR de aprobare a punctului 16 din Ordonanța, ca orele de Română la clasele cu predare în limbile minorităților naționale să fie desfășurate în limbile minorităților, de profesori de specialitate. UDMR dorește revenirea la starea anterioară, când aceste ore erau susținute în afara normei de bază și plătite suplimentar de către învățătorii de la clase care predau în limbile minorităților și care astfel primeau până la 20% în plus la salariu. După prânz, am anunțat-o pe doamna premier că demisionez”, a declarat fostul ministru al Educației, Valentin Popa, pentru MEDIAFAX.

Decizia lui Valentin Popa vine după ce UDMR i-a reproșat acestuia că a introdus în ordonanța privind predarea limbii române în școlile cu predare în limbile minorităților anumite modificări.

Concret, ordonanta 9/2018, prevede ca în învățământul primar, la clasele cu predare în limbile minorităților naționale, orele de Limba și literatura Română prevăzute în planurile de învățământ sunt predate de profesori cu studii superioare de specialitate. Potrivit documentului, predarea limbii române în școlile minorităților erau susținute de către învățătorii care nu aveau studii universitare de limba română.

Kelemen Hunor a declarat că ministrul Valentin Popa a luat două decizii în ultimele trei săptămâni cu care UDMR nu a fost de acord, reclamând faptul că Uniunea nu a fost consultată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.