Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele CSM, în plin scandal 'JUSTICE LEAKS': 'De la mine nu veti vedea vreodata vreo invitatie publica la injurii'

Facebook
Bogdan Mateescu, judecator CSM

Judecătorul Bogdan Mateescu, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, afirmă că magistraţii sunt liberă să aibă opinii, pe care le încurajează, însă nu sub forma unor injurii sau a unor afirmaţii care depăşesc obligaţiile profesionale. Precizările preşedintelui CSM vin în contextul în care Inspecţia Judiciară a cerut suspendarea, pe perioada cercetării discplinare, a trei judecători care apar în capturile de pe grupul de Facebook "Forumul magistraţilor", publicate de STIRIPESURSE.RO.

""A şti să alegi măsura dreaptă şi să te porţi cu măsură, e una dintre cele mai trudnice îndeletniciri."

Raman fidel principiilor mele si cred ca orice exces, inclusiv de limbaj, indiferent despre cine e vorba, chiar mai ales daca provine din partea unor persoane cu inalte demnitati nationale sau internationale trebuie tratat corect, cu aceeasi unitate de masura.

Potrivit rigorilor legii, potrivit principiilor pe care le clamam si care trebuie aplicate in primul rand asupra persoanei proprii. Ca de aceea sunt principii si nu doar sloganuri in spatele carora sa ne victimizam inchipuit.

Da, suntem liberi sa avem opinii, sa ni le exprimam, da, este necesar intr-o societate democratica sa o facem si incurajez asta asa cum am facut-o mereu, diversitatea de opinii este cheia spre progres.

Insa de la mine nu veti vedea vreodata vreo invitatie publica la injurii sau la incalcarea propriilor obligatii profesionale sub umbrela acestei libertati fundamentale, atunci cand regulile de conduita iti impun moderatie", scrie Mateescu pe Facebook.

Inspecţia Judiciară solicită Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii suspendarea din funcţie a unor judecători, pe perioada cercetării disciplinare. Ancheta disciplinară a fost iniţiată ca urmare a publicării de către STIRIPESURSE.RO a serialului "Justice leaks", cu imagini de pe grupul de Facebook "Forumul Magistraţilor" şi de pe un grup de Whatsapp al unei asociaţii profesionale a procurorilor. Vizaţi de cererea de suspendare din funcţie sunt judecătorii Dragoş Călin, preşedintele Asociaţiei Forumul Judecătorilor din România, de la Curtea de Apel Bucureşti, Laurenţiu Grecu, de la Tribunalul Mehendinţi, şi Alina Gioroceanu, de la Tribunalul Olt. Judecătorii vizaţi de cererea de suspendare apar în imaginile publicate de STIRIPESURSE.RO purtând conversaţii cu un caracter politic, atacând şi jignind colegi magistraţi. Erau atacaţi, printre alţii, Klaus Iohannis şi Cătălin Predoiu, iar Stelian Ion era lăudat.

Exact în ziua în care Secţia pentru judecători a CSM dezbătea solicitarea Inspecţiei Juridiciare de suspendare din funcţie a unor judecători care au avut postări şi comentarii politice şi jignitoare pe reţelele de socializare, ministrul Justiţiei le cere magistraţilor să nu tacă. Coincidenţă sau nu, magistraţii cercetaţi de Inspecţia Judiciară, în urma dezvăluirilor STIRIPESURSE.RO, sunt susţinători ai ministrului Justiţiei. Judecătorul Bogdan Mateescu s-a abţinut la judecarea cererii IJ, iar decizia a fost amânată pentru 12 mai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.