Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele din El Salvador a intrat cu militari și polițiști înarmați în Parlament, pentru a impune un proiect de lege

Operation World
Salvador

Preşedintele din El Salvador, Nayib Bukele, a intrat cu militari și polițiști înarmați în Parlament, pentru a impune un proiect de lege, care prevede contractarea unui împrumut pentru dotarea forțelor armate și a poliției, potrivit Mediafax.

Militari şi poliţişti înarmaţi au ocupat pentru scurt timp, duminică, Parlamentul statului El Salvador, un eveniment fără precedent în ultimii 28 de ani, care ilustrează tensiunea extremă dintre deputaţi şi şeful statului Nayib Bukele.

Preşedintele i-a somat pe aleşi să aprobe, în termen de o săptămână, un împrumut de peste 100 de milioane de dolari pentru echiparea şi modernizarea forţelor armate şi a poliţiei naţionale. Scopul ar fi ca militarii și polițiștii să fie mai bine pregătiţi pentru a combate bandele criminale.

Citește și: Raed Arafat trage cu TUNUL în Guvernul PNL: a identificat portița lăsată spitalelor private

Planul de control teritorial este strategia promovată de Bukele pentru a răspunde problemelor grave de securitate cu care se confruntă cetăţenii din El Salvador, considerată una dintre cele mai violente ţări din lume şi unde există un număr mare de bande criminale înarmate.

Guvernul condus de Bukele susţine că a făcut paşi mari în lupta sa împotriva acestui flagel. În 2019, au fost cu aproape 1.000 de omucideri mai puţin decât în ​​anul precedent, potrivit Ministerului Securităţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.