Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Dumei de Stat a comparat democrația în Rusia și în SUA

vestidinrusia.ro
Președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin

Președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, a comparat, într-un interviu acordat cotidianului ”Komsomolskaia pravda”, democrația și sistemele de partid din Rusia și din Statele Unite, relatează Lenta.ru.

Volodin a arătat, în respectivul interviu, că sistemul bipartid din Statele Unite este, ”de fapt, monopartid, toate resursele revenind unei singure forțe politice”. În opinia lui, un astfel de sistem este sortit să se confrunte cu probleme, care se vor multiplica în viitor, precum și contradicțiile dintre elitele americane. Drept exemplu, speakerul Dumei de Stat a evocat alegerile pentru președinția Statelor Unite, după care candidații la funcția de șef al statului ”își reglează conturile între ei” pe toată durata rămasă a mandatului.

În același timp, a arătat Volodin, în Rusia, modelul politic ”este mult mai deschis”, deoarece în Duma de Stat sunt reprezentate patru partide. În opinia lui, acest lucru este bun, deoarece grupurile parlamentare reflectă preferințele rușilor.

În altă ordine de idei, Volodin a făcut un apel ca președintele Rusiei, Vladimir Putin, să fie lăsat ”cât mai mult timp posibil” în fruntea statului, deoarece, cu el la conducere, Rusia va deveni mai puternică, iar oamenii vor trăi mai bine. ”Și chiar dacă vor apărea probleme, precum cele de acum, referitoare la sancțiuni, le vom traversa mult mai puțin dureros decât în precedentele perioade ale istoriei țării noastre”, a explicat Volodin. În același interviu, președintele Dumei de Stat a afirmat că nu are și nu a avut niciodată ambiții prezidențiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.