Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Egiptului cere controlul natalităţii, pentru reducerea presiunii demografice

Operation World
Egipt harta

Preşedintele Egiptului cere controlul natalităţii, pentru reducerea presiunii demografice

Preşedintele Egiptului, Abdel Fattah al-Sissi, a cerut marţi "organizarea libertăţii de a face copii", dând ca exemplu politica Chinei de a promova naşterea unui singur copil în fiecare familie, transmite AFP, conform Agerpres.

Sissi a afirmat că "este nevoie de 400.000 de naşteri pe an" la populaţia de 105 milioane a Egiptului, iar în 2022 s-au înregistrat aproape 2,2 milioane de naşteri.

Preşedintele a intervenit imediat după ce ministrul sănătăţii şi populaţiei, Khaled Abdel Ghaffar, afirmase la o reuniune a oficialităţilor de la Cairo că "a face copii este o libertate totală".

"Nu sunt de acord cu ideea dv. că a face copii ţine de libertatea totală. Să lăsăm libertatea unor oameni care ar putea să nu cunoască amploarea problemei? Până la urmă, preţul va fi plătit de toată societatea şi de statul egiptean", a spus Sissi. "Trebuie să organizăm această libertate, altfel va provoca o catastrofă", a insistat el.

Şeful statului egiptean, care se confruntă cu cea mai gravă criză economică din istorie, a reamintit că Beijingul "a luat această decizie în 1968" şi abia în 2015 a permis tuturor familiilor să aibă al doilea copil. Chinezii "au reuşit astfel politica de control demografic", a arătat el.

Observatorii apreciază că Sissi va candida la primăvară pentru al treilea mandat de preşedinte. El obişnuieşte să ţină discursuri lungi şi să atace frecvent "revoluţia" din 2011 care l-a răsturnat de la putere pe autocratul Hosni Mubarak.

Marţi, Sissi a reluat acest subiect: "De ce au ieşit oamenii în stradă în 2011? Fiindcă părea că statul nu se îngrijeşte de nevoile lor, însă nu au înţeles că statul nu putea, nu fiindcă nu ar fi vrut, ci fiindcă nu avea capacitatea", a explicat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.