Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Presedintele Egiptului şi-a reînnoit discursul religios

egipt

Presedintele egiptean, Abdel Fattah Al-Sissi, a facut apel la combaterea terorismului ''printr-un discurs religios reînnoit'', relateaza luni AFP.

''Resurgenta terorismului necesita o reactie bine gândita din partea comunitatii internationale'', a declarat seful statului egiptean în cadrul unui forum la Abu Dhabi. El se afla în vizita de sâmbata în Emiratele Arabe Unite (EAU).

''Aceasta reactie nu comporta doar un aspect militar si de securitate, ci merge mai departe, pentru a îngloba o politica de dezvoltare economica, sociala si culturala'', a adaugat el în fata unui forum dedicat energiilor viitorului. ''Aceasta necesita, de asemenea, un discurs religios reînnoit si scutit de idei false care îi pot determina pe unii sa ia calea violentei pentru a impune idei'', a mai spus Sissi.

Considerând securitatea Golfului drept ''o linie rosie care nu trebuie depasita'', presedintele egiptean si-a exprimat sprijinul fata de ''eforturile EAU pentru salvgardarea securitatii lor''. El a subliniat necesitatea de a depune ''mai multe eforturi pentru a face fata oricarei atingeri la adresa securitatii tarilor din Golf'':

Presedintele Sissi s-a referit la politica de ''toleranta zero'' a Emiratelor fata de adeptii islamului politic. În ultimii ani, zeci de cetateni ai EUA si rezidenti arabi au fost condamnati la pedepse grele cu închisoarea în Emirate pentru complot împotriva securitatii statului si apartenenta la Fratia Musulmana.

Într-un mesaj catre toti arabii, presedintele egiptean a facut apel la fiecare ''sa-si apere tara''. ''Suntem pe cale de autodistrugere'', a afirmat Sissi, subliniind faptul ca tarile arabe au cel mai mare numar de refugiati din lume. El s-a întrebat daca nu cumva tarile arabe trec printr-o perioada ''de schimbare sau de distrugere''.

Emiratele, împreuna cu Arabia Saudita si Kuweitul, sunt principalii sustinatori ai Egiptului de la sosirea lui Abdel Fattah Al-Sissi la putere, dupa destituirea fostului presedinte islamist Mohamed Morsi în iulie 2013.
AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.