Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele El Salvador prezice o 'creștere gigantică a prețului' pentru Bitcoin

newsweek.com
Nayib Bukele presedinte el salvador

Președintele salvadorean Nayib Bukele a făcut încă o predicție optimistă privind bitcoin ( BTC ) la scurt timp după ce Fondul Monetar Internațional a cerut guvernului său să elimine statutul Bitcoin ca mijloc legal de plată, conform cointelegraph.com.

Bukele a transmis luni Twitter pentru a prezice că Bitcoin va vedea în cele din urmă o „creștere gigantică a prețului” din cauza ofertei sale limitate de doar 21 de milioane de monede digitale .

Președintele a citat cazul deficitului Bitcoin, subliniind că există „mai mult de 50 de milioane de milionari” în lume și că nu există suficient Bitcoin dacă fiecare dintre ei ar dori să dețină cel puțin 1 BTC.

 

„Nu este suficient nici măcar pentru jumătate dintre ei. O creștere gigantică a prețului este doar o chestiune de timp”, a scris Bukele.

Comentariile lui Bukele au venit la scurt timp după ce Fondul Monetar Internațional (FMI) a cerut El Salvador să înceteze recunoașterea Bitcoin ca mijloc legal de plată din cauza riscurilor legate de stabilitatea financiară și protecția consumatorilor. Raportul FMI a urmat o scădere bruscă a prețului Bitcoin, BTC pierzând aproximativ 10.000 de dolari din valoarea sa într-o perioadă cuprinsă între 20 și 25 ianuarie, potrivit datelor CoinGecko.

Cea mai recentă prăbușire a Bitcoin a provocat pierderi majore nominalizate în dolari pentru rezervele Bitcoin din El Salvador. După cum a raportat anterior de Cointelegraph, guvernul salvadorean a făcut prima achiziție de 200 de BTC pe 6 septembrie, când BTC s-a tranzacționat în jur de 52.000 de dolari. Guvernul a cumpărat apoi 420 BTC pe 27 octombrie, când prețul de piață al Bitcoin era peste 58.000 USD . El Salvador a cumpărat mai târziu niște Bitcoin la aproximativ 54.000 USD în noiembrie și mai mult BTC la 49.000 USD la mijlocul lunii decembrie .

La momentul redactării acestui articol, BTC se tranzacționează la 37.159 USD, în scădere cu aproximativ 45% față de maximele sale istorice de peste 68.000 USD înregistrate pe 9 noiembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.