Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele executiv al BCR, Sergiu Manea: PNRR de fapt este un suport extraordinar pentru o transformare fundamentală a economiei noastre

Sergiu Manea

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) este un suport extraordinar pentru o transformare fundamentală a economiei noastre, a declarat, miercuri, preşedintele executiv al BCR, Sergiu Manea, într-o conferinţă de specialitate, menţionând că nu vede un obstacol în faptul că ordonanţa de aprobare a acestuia este aprobată astăzi, peste o săptămână sau două, conform agerpres.

"Mi-ar plăcea să încep nu prin a spune ce trebuie îmbunătăţit, că sincer e unul dintre lucrurile de care ar trebui să ne dezbărăm. Ar trebui să începem să executăm, şi eventual flexibili fiind, să îmbunătăţim lucrurile pe măsură ce vedem obstacole. Petrecem mult timp în a contempla şi a gândi şi răzgândi ce o fi bine, ce nu o fi bine. În fapt, PNRR este despre execuţie, PNRR este despre proiecte, PNRR este despre impact. PNRR de fapt este un suport extraordinar pentru o transformare fundamentală a economiei noastre. Este, dacă vreţi, rezerva de finanţare sau rezerva de energie pentru că urmează o mobilizare fără precedent în ceea ce priveşte idei, surse de finanţare şi modalităţi în care vor arăta economiile viitorului. Şi cred că, de fapt, ăsta ar trebui să fie obiectivul acum. Sincer, nu văd un mare obstacol în faptul că ordonanţa e aprobată astăzi, peste o săptămână sau două. Sincer, cred că este extraordinar de important să înţelegem care este rolul pe care fiecare dintre stakeholderi îl pot juca, astfel încât absorbţia să fie una efectivă şi de impact", a spus Sergiu Manea, la videoconferinţa Profit Financial.forum - Finanţăm repornirea economiei - Ediţia a IV-a.

El a afirmat că PNRR nu ar trebui văzut în izolare, ci în legătură cu alte programe, precum Politica Agricolă Comună şi MFF (Multiannual Financial Framework), iar datorită acestei înţelegeri banca realizează pachete educaţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.