Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Fed din New York îi îndeamnă pe americani să se pregătească pentru viitoarea transformare a plăților digitale

Rezerva Federala

Pregătiți-vă pentru o schimbare fundamentală în bani și plăți, a declarat miercuri John Williams, președinte și CEO al Băncii Rezervei Federale din New York, oficialilor băncii centrale, cadrelor universitare și liderilor din industria financiară din întreaga lume. Williams a rostit cuvântul de deschidere la un atelier de lucru pe invitație privind implementarea politicii monetare, găzduit de Fed din New York și Universitatea Columbia, conform cointelegraph.com.

Bancherul central a respins o mare parte din spațiul activelor digitale cu o observație dintr-o singură propoziție că nu toate criptomonedele sunt susținute de active non-cripto. Monedele digitale ale băncilor centrale (CBDC) și monedele stabile susținute de active sigure și lichide au potențialul de inovare, a continuat el.

Williams nu a detaliat posibilul impact viitor al monedei digitale. Mai degrabă, el a contextualizat potențialele schimbări subliniind efectele introducerii acordurilor de răscumpărare inversă overnight (ON RRP) în 2014. Cu 2 trilioane de dolari de acorduri ON RRP menținute, acestea au modificat dramatic structura bilanţului Fed.

Un RRP ON este un acord conform căruia o bancă a Rezervei Federale va vinde un titlu unei instituții financiare eligibile și o va cumpăra înapoi în ziua următoare, în scopul menținerii ratei fondului federal într-un interval țintă. Destabilizarea ratelor dobânzilor este unul dintre efectele potențiale ale introducerii unei CBDC.

Rolul băncii centrale rămâne același, indiferent de schimbările tehnologice, a subliniat Williams. El a spus :

„În calitate de bancheri centrali, este esențial să rămânem concentrați pe îndeplinirea responsabilităților noastre, ținând în același timp pasul cu lumea din jurul nostru.”

Introducerea unui CBDC din SUA a fost subiectul multor discuții și controverse în cadrul guvernului . Fed a declarat în mod repetat că, în mod ideal, ar avea un mandat de Congres înainte de a emite unul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.