Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Federaţiei germane de fotbal şi-a oficializat demisia

Fritz Keller, preşedintele Federaţiei germane de fotbal (DFB), determinat să demisioneze în urma unui conflict cu unul din opozanţii săi, şi-a oficializat, luni, demisia pe care o anunţase pe 11 mai, informează AFP, potrivit Agerpres.

Problema succesiunii sale nu a fost rezolvată încă, în ciuda faptului că DFB este marcată de mai mulţi ani de tensiuni interne care au afectat într-o anumită măsură funcţionarea sa.

DFB, care are de gestionat organizarea EURO 2024, este pe cale să numească un nou selecţioner pentru a-l înlocui pe actualul antrenor al naţionalei, Joachim Loew, care va părăsi banca tehnică după EURO 2020 din această vară.

Citește și: DOSAR Cum a ajuns DNA la `cârtița` de la CONTRA-INFORMAȚII Suceava...

Directorul DFB, Oliver Bierhoff, este în negocieri cu Hansi Flick, antrenorul demisionar al echipei Bayern Munchen, pentru a prelua postul de selecţioner, iar discuţiile sunt avansate.

Preşedintele Federaţiei germane de fotbal (DFB), Fritz Keller, se afla sub presiune după ce l-a comparat pe unul din opozanţii săi cu un judecător nazist, anunţându-şi săptămâna trecută demisia din funcţie.

Keller, în vârstă de 64 de ani, se afla sub tirul criticilor după ce l-a comparat la finele lunii aprilie pe unul din adjuncţii săi cu un trist judecător al regimului nazist, Roland Freisler, care a trimis zeci de opozanţi la moarte şi a participat la conferinţa de la Wannsee care a decis holocaustul.

DFB anunţase că Fritz Keller îşi va depune mandatul după ce va compărea în faţa unei comisii interne a DFB, pentru a răspunde de derapajul său verbal.

Deşi s-a scuzat şi a acceptat să răspundă pentru afirmaţiile sale, Keller a fost forţat să demisioneze de către mai mulţi preşedinţi ai federaţiilor regionale, care i-au cerut să părăsească funcţia.

Keller, preşedinte al clubului SC Freiburg, a fost ales în unanimitate în august 2019, cu misiunea de a readuce normalitatea în cadrul puternicei DFB, marcată de mai mulţi ani de conflicte de interese şi suspiciuni de corupţie.

Predecesorul său, Reinhard Grindel, a fost nevoit să demisioneze pentru a fi acceptat un cadou de mare valoare. Şi predecesorul lui Grindel, Wolfgang Niersbach, a părăsit funcţia în 2015 ca urmare a unui scandal: el a fost trimis în judecată în cadrul unor suspiciuni de cumpărare de voturi pentru atribuirea Cupei Mondiale din 2006 din Germania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.