Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Federaţiei Internaționale de Atletism confirmă că sportivii transgender vor distruge competițiile feminine: 'Genul nu poate depăşi biologia'

sport.ro
transgender rugby

Britanicul Sebastian Coe, preşedintele World Athletics (Federaţia internaţională), şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că întrecerile feminine ar putea fi subminate de participarea sportivilor transgender, care ar putea denatura corectitudinea performanţelor, scrie AFP.

"Integritatea sportului feminin, dacă nu vom lua decizii serioase, este foarte fragilă. Dincolo de dezbaterile din societate şi de întrebările etice ridicate de prezenţa sportivelor transgender în competiţii şi care merg cu mult dincolo de sport, cred că genul nu poate depăşi biologia. Trebuie să avem încredere cât mai mult în ştiinţă pentru care nu există nicio îndoială că (nivelul) de testosteron este determinant în ceea ce priveşte performanţa,'' a arătat Coe, scrie agerpres.ro.

El a subliniat că pentru a putea participa în întrecerile feminine, o sportivă transgender trebuie să demonstreze că a avut un nivel foarte scăzut de testosteron în anul care precede competiţia la care doreşte să participe, furnizând în mod regulat pe parcursul a 12 luni analize medicale care să indice acest lucru.

Declaraţia sa a venit la câteva zile după prestaţia Liei Thomas, o înotătoare transgender americană, la Campionatele Universitare Americane din Atlanta (Georgia). Lia Thomas, născută bărbat, a devenit prima înotătoare transgender care a câştigat un titlu sportiv universitar, câştigând proba de 500 de metri liber în 4 min 33 sec 24/100, cu mai mult de o secundă şi jumătate înaintea Emmei Weyant, a doua sosită, în 4 min 34 sec. 99.

Lia Thomas, care a concurat anterior în competiţiile masculine, a împărţit opinia publică în Statele Unite, criticii spunând că are un avantaj fiziologic nedrept.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.