Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Federaţiei internaţionale de rugby promite mai multe meciuri între ţări din eşaloanele 1 şi 2 valorice

rugby.ro
rugby

Preşedintele World Rugby, Bill Beaumont, a salutat modul în care a decurs până acum Cupa Mondială din Franţa şi a promis că naţiunile mai mici ale acestui sport vor avea mai multe şanse "de a fi competitive pe scena mondială" pe fondul frustrării larg răspândite din partea jucătorilor şi antrenorilor acestor echipe, scrie Reuters, potrivit Agerpres.

Cu toate acestea, Beaumont a arătat că naţionalele din eşalonul 2 al rugbyului nu vor putea arăta o creştere a calităţii jocului la următoarea CM, din 2027, din Australia, ci abia în 2031.

"CM 2023 din Franţa a captat atenţia şi a încălzit inimile suporterilor din toată lumea. Cu o prezenţă medie de 47.000 de spectatori pe meci pe cele nouă stadioane, cu peste un milion de fani care trăiesc împreună emoţiile partidelor, asta arată ce amprentă socială poate avea rugbyul.

Naţionalele din eşalonul 2 au oferit câteva momente memorabile, însă doar Fiji a reuşit performanţa de a trimite Australia acasă.

ntrenorii acestor echipe au deplâns lipsa oportunităţilor de a avea meciuri cu echipe din primul eşalon în afara Cupei Mondiale.

Vreau să asigur pe toată lumea că Portugalia, Samoa, Tonga, Uruguay, Chile şi Georgia nu sunt uitate. Vom face totul pentru ca aceste naţionale să poată disputa partide importante, în afara CM, cu naţionalele majore din rugby, astfel încât să poată progresa din puncte de vedere tehnic şi calitativ", a spus Beaumont.

El a menţionat că astfel, la CM 2031 ce va avea loc în SUA, ar putea fi partide extrem de echilibrate între toate ţările participante la turneul final.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.