Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Federației Române de Handbal: 'Tomas Ryde va fi pus în discuția Comisiei Tehnice'

Facebook
Tomas Ryde

Alexandru Dedu, președintele Federației Române de Handbal, a fost prezent la sediul Comitetului Olimpic și Sportiv Român, joi, 19 decembrie, acolo unde a avut loc lansarea revistei Magazin Olimpic.

Dedu a vorbit despre situația echipei naționale de handbal feminin, după evoluția de la Campionatul Mondial din Japonia. În plus, oficialul federației a precizat că există o posibilitate ca selecționata să se despartă de antrenorul Tomas Ryde.

"O să fie o decizie pe care o vom lua în urma Comisiei Tehnice. Mă feresc să vorbesc despre persoane, eu vorbesc despre echipă în general. În condiţiile date, ieşirea din grupe este absolut meritorie, eu personal sunt uşor dezamăgit de finalul de Campionat Mondial, unde nu cred că a fost o relaxare ci s-au depus armele mult prea devreme.

(n.red. - Vă gândiţi la un antrenor român?) În momentul de faţă, Ryde este antrenorul echipei naţionale. Până la un antrenor român, până la un alt antrenor, Ryde este antrenorul echipei naţionale în momentul ăsta.

(n.red. - Dar se va discuta în Comisia Tehnică?) Se va discuta în cadrul Comisiei Tehnice.

A fost un an care va avea repercursiuni majore în viitorul apropiat şi mediu al echipei naţionale feminine.

(n.red. - Şi la ce să ne aşteptăm?) Nu ştiu, şi eu sunt curios, avem nişte decizii care aşteptăm să ajungă, să apară, vorbim despre foarte multe jucătoare ale lotului naţional de senioare tineret, s-a creat acolo un club absolut fenomenal, bun, de viitor pentru handbalul feminin şi e posibil să fie un şoc", a declarat Alexandru Dedu, potrivit Telekom Sport.

Echipa națională de handbal feminin mai are o șansă de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020. România va participa la turneul preolimpic, acolo unde se va duela într-o grupă formată din selecționatele Norvegiei, Muntenegru și Coreei de Nord. Primele două reprezentative din fiecare echipă vor merge la JO

"Jucăm cu Norvegia care din punctul meu de vedere este echipa cea mai bună a ultimelor două decade, jucăm cu Muntenegru, o echipă cu jucătoare de foarte mare valoare dar care au o mare calitate, aceea de luptătoare, ştim cu toţi că muntenegrenii sunt luptători şi o Coreea de Nord, care cred că nu o să ne pună probleme. Ideea este că noi trebuie să facem absolut tot ceea ce se poate face şi în primul rând mă gândesc la omogenizarea echipei şi găsirea de soluţii pe posturile deficitare în momentul de faţă ca să fim una dintre cele două echipe care ajung la Olimpiadă", a mai spus Dedu, potrivit Telekom Sport.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.