Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Federaţiei Române de Lupte speră ca România să aibă cinci luptători la JO de la Tokyo

Pro Sport
Razvan Pircalabu

Preşedintele Federaţiei Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu, a declarat, potrivit paginii de Facebook a organizaţiei pe care o conduce, că speră să trimită cinci reprezentanţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

''Aş vrea sa înţelegeţi două aspecte foarte importante, faptul ca nu sunt decât şaisprezece locuri pe categorie de greutate şi a fost o concurenţă acerba pentru obţinerea locurilor disponibile, dar şi faptul că ţări cu o tradiţie extraordinara şi totodată cu bugete anuale nelimitate (care depăşesc sume de ordinul zecilor de milioane euro) au acelaşi număr de calificaţi sau cu cel mult unul sau doi în plus! De aceea aş vrea realizăm că Alina Vuc, Ana Andreea, Albert Saritov, Alin Alexuc şi speram noi că şi Incze Kriszta, în urma unei conjuncturi diplomatice, au făcut un pas foarte mare către împlinirea visului oricărui sportiv: medalia olimpică! Sunt mândru de voi dragii mei, sunt împăcat sufleteşte că am putut să fiu în totalitate alături şi cred în voi până la capăt'', a afirmat Pîrcălabu.

Andreea Beatrice Ana (cat. 53 kg), Albert Saritov (cat. 97 kg - lupte libere) şi Alin Alexuc-Ciurariu (cat. 130 kg - lupte greco-romane) au obţinut biletele pentru Tokyo a turneul preolimpic din această săptămână de la Sofia. Alina Vuc (cat. 50 kg) era calificată încă din 2019, scrie Agerpres.ro.

Kriszta Tunde Incze (cat. 62 kg) a pierdut în sferturi şi apoi şi meciul pentru bronz la turneul preolimpic de la Sofia, la care doar finaliştii categoriilor s-au calificat la JO.

"După cinci ani de muncă asiduă pe toate planurile, sportivi, antrenori, staff-uri medicale, conducere şi tot ce ţine de pregătirea unei asemenea competiţii, vreau sa le mulţumesc tuturor celor care au contribuit la aceste calificări deosebite la Jocurile Olimpice principalilor actori care sunt sportivii şi antrenorii, dar şi tuturor instituţiilor care au contribuit într-un fel sau altul'', a mai spus Pîrcălabu.

România are până acum 66 de sportivi calificaţi la JO 2020 (nominal sau locuri cotă), la 13 discipline sportive: înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3x3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box şi scrimă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.