Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Filipinelor revine în prim-plan: 'Vă mănânc de vii! Le-aş mânca ficatul, dacă mi-o cereţi! Daţi-mi sare şi oţet şi-l voi mânca în faţa voastră!'

duterte

Preşedintele Filipinelor, Rodrigo Duterte, a ameninţat joi că-i va 'mânca de vii' pe membrii grupării islamiste Abu Sayyaf, responsabilă de răpirea şi decapitarea a doi marinari vietnamezi, relatează AFP.

Trupele guvernamentale au descoperit miercuri dimineaţă cadavrele a doi ostatici în insula Basilan, unul din bastioanele acestei grupări specializate în răpiri în scopuri de răscumpărare, scrie agerpres.ro.

Citește și: Concediată de la Kanal D, Gabi Cristea va primi bani de la Primăria Capitalei! Ce sumă va încasa și de ce

Ei fuseseră răpiţi în noiembrie împreună cu alţi patru compatrioţi la bordul unei nave în largul insulei Mindanao. Unul din cei şase vietnamezi a fost salvat în iunie şi alţi trei rămân în captivitate.

"Le-aş mânca ficatul dacă mi-o cereţi! Daţi-mi sare şi oţet şi-l voi mânca în faţa voastră!", a declarat miercuri seara Duterte, într-un discurs în faţa unor responsabili locali. "Mănânc orice. Nu sunt mofturos. Mănânc chiar şi ceea ce nu poate fi înghiţit", a continuat Duterte, cunoscut pentru derapajele sale verbale.

Citește și: Surpriză! Ce companie românească a înregistrat cel mai mare profit anul trecut

Ţinând un telefon mobil în care apărea fotografia marinarilor ucişi, fostul avocat i-a insultat pe răpitorii acestora. "Ne vom lăsa oare reduşi la sclavie de aceşti indivizi? Fii de căţea!", a lansat preşedintele filipinez, în vârstă de 72 de ani, care a ordonat anul trecut o ofensivă împotriva Abu Sayyaf.

Această grupare este o ramificaţie extremistă a insurecţiei separatiste musulmane care a făcut peste 120.000 de morţi din anii 1970 şi până în prezent în sudul Filipinelor, ţară cu populaţie majoritar catolică. Ea a fost creată în 1990 cu ajutorul sprijinului financiar oferit de un membru al familiei lui Osama ben Laden, liderul reţelei Al Qaida. Abu Sayyaf s-a scindat de atunci în mai multe facţiuni, între care una continuă răpirile în scopuri de răscumpărare. O alta a jurat credinţă grupării jihadiste Statul Islamic şi unii dintre membrii săi sunt baricadaţi de şase săptămâni în cartiere din oraşul musulman filipinez Marawi, în insula Mindanao.

Citește și: Cine este, de fapt, deputatul care protestează împotriva Laurei Codruța Kovesi

În pofida unei campanii masive de bombardamente aeriene şi de tiruri de artilerie, campanie desfăşurată inclusiv cu sprijinul forţelor americane, armata - care luptă pentru fiecare casă a oraşului - nu a reuşit încă să pună capăt acestei rebeliuni care a făcut peste 460 de morţi şi aproape 400.000 de strămutaţi.

Potrivit AFP, armata filipineză estimează că Abu Sayyaf deţine în prezent 22 de ostatici.

Citește și: O nouă lovitură pentru România TV! Ce este obligat să facă postul de televiziune .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.