Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele francez Emmanuel Macron afirmă că ştie cine va fi viitorul său prim-ministru

Le depeche
Emmanuel Macron

Preşedintele francez reales Emmanuel Macron a declarat luni la Berlin că ştie cine va fi viitorul său prim-ministru, dar a refuzat să-i dezvăluie numele, potrivit AFP.

"Da, dar nu aici vreau să vi-l spun, nici acum, bineînţeles", a răspuns el în cursul unei conferinţe de presă comune cu cancelarul german Olaf Scholz, atunci când a fost întrebat dacă ştie ce prim-ministru francez va asista la viitorul Consiliu al miniştrilor franco-german.

Acest Consiliu franco-german va avea loc "în prima jumătate a lunii iulie", după summiturile G7 şi NATO din iunie, a adăugat preşedintele francez, care îşi efectua la Berlin prima sa vizită externă după recenta sa realegere în funcţie, potrivit Agerpres.ro.

Actualul premier Jean Castex va rămâne în funcţie până la sfârşitul primului mandat de cinci al lui Emmanuel Macron, care se încheie în mod oficial vineri seara.

Numirea noului prim-ministru, care trebuie să aibă o fibră în acelaşi timp "social, de mediu şi productivă", potrivit portretului-robot conturat de şeful statului, face obiectul tuturor speculaţiilor de mai multe zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.