Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Macron o ia pe urmele lui Dîncu: În Ucraina, 'un acord de pace poate fi construit cu cealaltă parte'

ft.com
macron zelenski

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat că el crede că există o șansă pentru pace în Ucraina, chiar dacă Rusia a avertizat că putea escalada conflitul, anunță Mediafax.

„Există perspectiva păcii, se va ajunge la un moment dat”, a declarat Macron la o conferință de la Roma care vizează căutarea unor modalități de promovare a păcii mondiale.

„Și la un moment dat, având în vedere modul în care evoluează lucrurile și când poporul ucrainean și liderii săi vor fi decis asupra termenilor, un acord de pace poate fi construit cu cealaltă parte”, a adăugat Macron.

Franța a subliniat în repetate rânduri importanța menținerii deschise a canalelor diplomatice occidentale către Moscova de când forțele rusești au invadat Ucraina la 24 februarie.

Duminică, Rusia a tras rachete și drone în orașul Mykolaiv, controlat de ucraineni, iar Moscova a declarat despre conflict că tinde spre o „escaladare necontrolată”.

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a discutat duminică despre situația din Ucraina în cadrul unor convorbiri telefonice separate cu ministrul francez al forțelor armate, Sebastien Lecornu, precum și cu secretarul american al apărării, Lloyd Austin, și cu miniștrii apărării din Marea Britanie și Turcia.

Fără a oferi dovezi, Shoigu a declarat că Ucraina ar putea escalada cu o „bombă murdară” - explozibili convenționali îmbibați cu material radioactiv. Ucraina nu deține arme nucleare, în timp ce Rusia a declarat că ar putea proteja teritoriul rusesc cu arsenalul său nuclear.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.