Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a declarat mândru de felul în care Roxana Mărăcineanu, gestionează criza legată de violenţele sexuale din patinaj

Rencontres
Roxana Maracineanu

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a declarat mândru, miercuri, de felul în care ministrul Sporturilor, Roxana Mărăcineanu, gestionează criza legată de violenţele sexuale din patinaj, relatează L’Equipe, potrivit news.ro.

“Ministrul face o treabă extraordinară. Sunt subiecte dificil de înţeles, în privinţa cărora ea este foarte clară şi arată implicare. Din nefericire, dincolo de prezumţia de nevinovăţie, există o disfuncţie federal sistemică, care îi justifică total poziţia faţă de Didier Gaihaguet. Preşedintele a cerut să fie informat cu privire la evoluţia acestui caz”, se arată într-un comunicat citat de jurnalul francez.

Miercuri după-amiază, Sibeth N’Diaye, purtător de cuvânt al guvernului, a spus că solicitarea Roxanei Mărăcineanu ca preşedintele federaţiei sporturilor pe gheaţă să demisioneze este împărtăşită de tot guvernul.

Citește și: Șerban Nicolae: ‘Ați dat ordonanțe de urgență noaptea, hoților!’

Ministrul francez al Sporturilor, Roxana Mărăcineanu, s-a întâlnit, luni, cu Didier Gailhaguet, preşedintele Federaţiei Sporturilor pe Gheaţă (FFSG), şi i-a cerut să-şi dea demisia, în urma scandalului din patinajul artistic.

În cartea “Un si long silence”, Sarah Abitbol, de zece ori campioană a Franţei la patinaj artistic în proba de perechi, a susţinut că a fost violată de antrenorul său, Gilles Beyer, în perioada 1990-1992. Fosta sportivă, acum în vârstă de 44 de ani, a spus că a fost violată de Beyer de mai multe ori în adolescenţă, când avea 15 ani.

Îtr-un material anchetă al L’Equipe despre abuzurile sexuale din patinajul artistic, a fost prezentat şi cazul fostei patinatoare Helene Godard, care spune că a fost violată de Gilles Beyer când era minoră şi se antrena la Insep, în anii ’70.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.