Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele interimar al PSD Covasna, Bogdan Barbu: Prezenţa - scăzută în toate zonele româneşti. UDMR şi-a mobilizat bine electoratul

PSD
PSD sigla

Preşedintele interimar al PSD Covasna, Bogdan Barbu, a declarat duminică seară că prezenţa la urne în localităţile din judeţ locuite preponderent de români a fost, în general, mai scăzută decât în cele locuite majoritar de maghiari şi că UDMR a reuşit să îşi "mobilizeze foarte bine electoratul", anunță AGERPRES.

"La nivel de judeţ a fost o campanie electorală corectă, toate partidele s-au purtat civilizat, s-au respectat reciproc, dar din păcate prezenţa la vot a fost scăzută. (...) Cred că au fost mai multe motive, printre acestea şi contextul pandemic, dar şi încrederea scăzută în clasa politică", a declarat pentru AGERPRES Bogdan Barbu.

Potrivit Autorităţii Electorale Permanente, prezenţa la vot în judeţul Covasna a fost de 31,18%, faţă de 38,25% cât a fost la alegerile parlamentare din 2016.

Citește și: CNSAS: Un candidat Pro România a turnat la Securitate! Avea numele conspirativ ‘Violeta’ .

Pe listele electorale permanente au fost înscrise 181.419 persoane şi la vot s-au prezentat 56.583, dintre care 3.155 au votat pe liste suplimentare şi 1.814 - cu urna mobilă.

Localităţile cu cea mai mare prezenţă la vot au fost Valea Scurtă şi Harale, cu peste 71%, iar la polul opus, localităţile Hăghig şi Araci, cu aproape 19%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.