Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele interimar din Bolivia propune organizarea alegerilor pentru diminuarea violențelor

Jeanine Anez

Președintele interimar al Boliviei, Jeanine Anez, a solicitat Congresului bolivian să aprobe organizarea unui nou scrutin electoral, în contextul amplificării violențelor ce au urmat demisiei fostului președinte Evo Morales, relatează site-ul postului BBC preluat de mediafax.

De la începutul mișcării de protest au murit cel puțin 32 de persoane în urma confruntărilor dintre susținătorii președintelui Morales și forțele de ordine boliviene. Evo Morales a acuzat forțele de ordine de comiterea unui „genocid” împotriva suporterilor săi indigeni și a solicitat comunității internaționale asistență pentru rezolvarea crizei interne.

Președintele interimar Anez speră ca propunerea privind organizarea noului scrutin electoral să determine „un consens național”. Oficialul bolivian nu a transmis data la care aceste alegeri ar urma să aibă loc.

Președintele Evo Morales a demisionat pe 10 noiembrie și s-a refugiat politic în Mexic, în urma mișcării de protest împotriva actelor de fraudă electorală de care a fost acuzat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.