Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Iohannis merge la Philadelphia unde vizitează Independence Hall şi se întâlneşte cu comunitatea de români

www.presidency.ro
Klaus Iohannis ONU septembrie 2017

Preşedintele Klaus Iohannis merge joi la Philadelphia, unde va vizita Liberty Bell şi complexul Independence Hall şi se va întâlni cu comunitatea de români din zonă.

Independence Hall este un loc cu o simbolistică proeminentă în istoria americană, dar şi în ceea ce priveşte afirmarea statalităţii ţărilor din Europa Centrală, între care şi România. În octombrie 1918, în faţa acestei clădiri, reprezentanţii acestor ţări au citit o declaraţie, inspirată din principiile preşedintelui american Woodrow Wilson, în care se pleda pentru independenţa faţă de Imperiul Austro-Ungar. Tot în 1918, pe scările Independence Hall, Thomas Masaryk a proclamat Declaraţia privind obiectivele comune ale Uniunii Central Europene, în care pleda pentru independenţa naţiunilor central-europene, inclusiv cea română. Declaraţia fusese semnată de reprezentanţii naţiunilor incluse în Uniunea Central Europeană.

Citește și: Iohannis, semnal PUTERNIC de alarmă în fața Adunării ONU: 'Conflictele prelungite din regiunea Mării Negre rămân o ameninţare serioasă' - VIDEO

Şeful statului se află începând de duminică în Statele Unite ale Americii pentru a participa la Adunarea Generală a ONU de la New York.

Marţi, el a participat la recepţia de întâmpinare oferită de secretarul general al ONU în onoarea şefilor de delegaţii, la deschiderea segmentului la nivel înalt al UNGA 72, în cadrul căruia preşedintele SUA, Donald Trump, a susţinut un discurs, a avut întrevederi cu preşedintele Adunării Generale a ONU, Miroslav Lajcak, cu omologii din Estonia - Kersti Kaljulaid, Egipt - Abdel Fattah al-Sisi şi Serbia - Aleksandar Vucic, dar şi cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. De asemenea, şeful statului a participat la dejunul oferit de secretarul general al ONU în onoarea şefilor de delegaţii, la întâlnirea tradiţională cu şefii organizaţiilor evreieşti din SUA şi la recepţia organizată de UE în onoarea şefilor de delegaţie din Uniune şi, împreună cu soţia sa, Carmen, la recepţia tradiţională oferită de Donald Trump în onoarea şefilor de delegaţii, anunță Agerpres.

Miercuri, preşedintele Iohannis s-a întâlnit cu premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, şi cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a participat la lansarea "Raportului comun HeForShe 10x10x10 Impact Champions'' şi la evenimentul organizat de România - "Making education for peace". În aceeaşi zi, el a susţinut intervenţia naţională în cadrul dezbaterilor generale ale celei de-a 72-a sesiuni a Adunării Generale a ONU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.