Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele iranian Hassan Rouhani avertizează Europa cu armele nucleare pe masă: 'Nu mai aveți mult timp la dispoziţie'

Hassan Rouhani

Europa nu mai are mult timp la dispoziţie pentru a salva acordul nuclear cu Iranul după retragerea Washingtonului, a informat preşedintele iranian Hassan Rouhani miercuri, conform agenţiei Fars, relatează news.ro.

„Este un moment crucial şi Franţa încă poate colabora cu ceilalţi semnatari şi astfel poate juca un rol istoric pentru a salva acest acord, în puţinul timp rămas”, a declarat Rouhani la o întâlnire cu noul ambasador francez din Iran.

Citește și: Victor Ciutacu sare în apărarea lui Liviu Dragnea! Mesaj dur pentru liderii politici .

Rouhani a precizat că anularea acestui acord nu ar fi în interesel regiunii sau al lumii în general.

Preşedintele american Donald Trump a retras anul trecut SUA dintr-un acord nuclear semnat de Iran şi puterile mondiale, reintroducând sancţiuni asupra Teheranului. Trump a condamnat acordul şi a susţinut că nu este unul permanent şi nu are în vedere programul de rachete balistice al Iranului.

Citește și: Silviu Mănăstire dezvăluie cum și-au încasat ‘șmecheri de la USR’ bani de la stat! Cazul președintelui care ‘își căpușează partidul’

Semnatarii europeni ai acordului – Franţa, Marea Britanie şi Germania – au aceleaşi îngrijorări ca SUA privind dezvoltarea de rachete balistice a Iranului precum şi privind activitatea din regiune a Teheranului.

Totuşi, statele europene au apărat acordul şi susţin că este cea mai bună cale de a limita capacităţile nucleare ale Iranului şi reprezintă o bază pentru viitoare negocieri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.