Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Umilință pentru Benjamin Netanyahu: Preşedintele israelian îl va desemna ca premier pe Benny Gantz

Reuven Rivlin

Preşedintele Israelului, Reuven Rivlin, a anunţat că îl va însărcina luni pe Benny Gantz, rivalul premierului Benjamin Netanyahu, să formeze un nou guvern, după alegerile din luna martie, potrivit unui comunicat oficial, citat de Reuters.

Gantz, un fost general, a obţinut duminică sprijinul din partea a doua partide importante, în încercarea de a-l îndepărta de la putere pe Netanyahu, care este cel mai vechi lider în funcţie al Israelului.

”Mâine, preşedintele va încredinţa sarcina de formare a guvernului şefului partidului de centru Albastru şi Alb, Benny Gantz”, a anunţat biroul preşedintelui Rivlin.

Gantz a atras sprijinul Listei Arabe Comune şi al partidului de extremă-dreapta Yisrael Beiteinu, al fostului ministru al Apărării Avigdor Lieberman, ceea ce ii oferă sprijinul a 61 de parlamentari, faţă de 58 în cazul lui Netanyahu.

Netanyahu, aflat la putere în ultimii 10 ani, după un mandat iniţial în perioada 199601999, a negat că ar fi comis orice ilegalitate în trei procese de corupţie.

Urgenţa provocată de coronavirus a dus la restricţii care au amânat, marţi, începutul unui proces în care Netanyahu este acuzat de mită, fraudă şi abuz de încredere, pentru data de 24 mai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.