Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele israelian va rosti un discurs în parlamentul german în memoria victimelor Germaniei naziste

Reuven Rivlin

Preşedintele israelian Reuven Rivlin va rosti un discurs în parlamentul german, miercuri, la Berlin în memoria victimelor Germaniei naziste, informează DPA, potrivit Agerpres.

Rivlin urmează să vorbească în ebraică la reuniunea specială a Bundestagului, cu preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, aşteptat de asemenea să rostească un discurs.

Cei doi şefi de stat au participat împreună la o serie de evenimente în zilele precedente pentru a marca 75 de ani de la eliberarea lagărului morţii de la Auschwitz, unde naziştii au ucis peste 1 milion de oameni, majoritatea evrei.

Steinmeier a fost unul dintre numeroşii lideri mondiali primiţi de Rivlin săptămână trecută la o reuniune la centrul pentru comemorarea Holocaustului Yad Vashem din Ierusalim pentru a marca aniversarea eliberării lagărului de la Auschwitz şi a sensibiliza cu privire la antisemitismul din zilele noastre.

Citește și: Efect neașteptat al Brexit: lovitură de baros pentru Dacian Cioloș

Cei doi lideri s-au îmbarcat împreună într-un avion pentru a se întoarce la Berlin după ce au participat luni la o altă ceremonie la Auschwitz, situat la aproximativ 60 kilometri vest de Cracovia, în sudul Poloniei.

Marţi, Steinmeier le-a spus elevilor de la liceul evreiesc Moses Mendelssohn din Berlin că el consideră vital pentru oameni să viziteze fostele lagăre ale morţii naziste, precum şi Israelul şi Yad Vashem, în afară de a învăţa despre faptele istorice.

"Educaţia este crucială pentru ca toţi oamenii să se asigure că nu vom mai permite niciodată ca astfel de orori să se repete", a fost de acord Rivlin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.