Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Italiei a dizolvat Parlamentul: Urmează alegeri legislative

steag.ro
steag italia

Preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, a dizolvat joi parlamentul de la Roma, care oricum era aproape de sfârşitul mandatului, lansând astfel oficial campania pentru alegerile legislative ce ar urma să se desfăşoare în luna martie, transmite AFP.

Un Consiliu de Miniştrii care este în desfăşurare va decide data scrutinului, scrie agerpres.ro.

Citește și: Victor Socaciu REACȚIONEAZĂ! Ieșire FULGERĂTOARE a artistului, în scandalul Lucan!

Premierul Paolo Gentiloni a venit în cursul zilei la Palatul Quirinal (sediul preşedinţiei) pentru a-i confirma lui Mattarella că, odată cu adoptarea bugetului pe anul viitor, activitatea actualului legislativ ales în anul 2013 s-a încheiat.

Gentiloni, membru al Partidului Democrat (de centru-stânga), este al treilea premier al acestei legislaturi, după Enrico Letta și Matteo Renzi şi urmează să rămână în funcţie până la alegerea noului parlament, sau chiar mai mult, dacă incertitudinea va persista.

Citește și: TVR taie în CARNE VIE! Mai mulţi jurnalişti au primit INTERZIS

Modalitatea de desfăşurarea a scrutinului şi intenţiile de vot în sondaje manifestate faţă de principalele trei forţe politice - dreapta, centru-stânga şi naţionaliştii din Mişcarea 5 Stele - puţin dispuse în prezent să formeze o coaliţie riscă să conducă la un legislativ fără o majoritate clară.

Guvernul de la Roma a stabilit pe 4 martie data viitoarelor alegeri legislative după dizolvarea joi a parlamentului al cărui mandat a ajuns la final, a anunţat preşedinţia Italiei, potrivit AFP.

Citește și: Mega-tranzacția pregătită de Telekom! GIGANTUL va câștiga zeci de milioane de euro

Consiliul de Miniştri reunit după semnarea decretul de dizolvare a parlamentului de către preşedintele ţării, Sergio Mattarella, a aprobat data de 4 martie, dorită de liderii principalelor partide politice italiene.

Modalitatea de desfăşurare a scrutinului şi intenţiile de vot în sondaje manifestate faţă de principalele trei forţe politice - dreapta, centru-stânga şi naţionaliştii din Mişcarea 5 Stele - puţin dispuse în prezent să formeze o coaliţie riscă să conducă la un legislativ fără o majoritate clară.

Citește și: De-abia acum a ieșit la lumină! Pe cine ar fi dat Gigi Becali pe mâna procurorilor

Actualul premier, Paolo Gentiloni, urmează să rămână în funcţie până la convocarea noului parlament şi formarea noului guvern, ultima etapă riscând să ia mai mult timp din cauza fragmentării peisajului politic italian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.