Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Kenyei a declarat stare de dezastru la nivel naţional din cauza secetei

Operation World
kenya

Preşedintele Kenyei, Uhuru Kenyatta, a declarat stare de dezastru la nivel naţional din cauza secetei care continuă să afecteze această ţară din estul Africii, informează DPA joi.

Provizii de apă şi alimente urmează să fie distribuite gospodăriilor afectate, a anunţat Guvernul kenyan într-un comunicat emis miercuri.

Serviciul de meteorologie din Kenya a prognozat că vremea neobişnuit de însorită şi de secetoasă va continua, ceea ce va conduce la o penurie de alimente şi apă ce va afecta oamenii şi animalele în următoarele luni.

Potrivit autorităţilor, fuseseră deja consemnate cantităţi reduse de ploaie în sezonul ploios din acest an, din martie până în mai, în special în districtele din estul şi nordul ţării.

Cel puţin două milioane de persoane din Kenya sunt afectate de secetă, conform organizaţiilor umanitare.

Recoltele din 12 dintre cele 47 de districte au fost afectate, iar numeroase surse de apă, precum rezervoare şi fântâni au secat, a indicat Societatea de Cruce Roşie din Kenya, informează Agerpres.ro.

Ca urmare, persoanele afectate au fost nevoite să parcurgă distanţe mai mari pentru a găsi apă pentru gospodăriile şi animalele lor domestice, a notat organizaţia.

Prognozele preliminare sugerează că seceta ar putea dura până în 2022, meteorologii estimând că vor fi consemnate mai puţine precipitaţii în sezonul ploios care urmează, din octombrie până în decembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.