Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Klaus Iohannis a promulgat o modificare a legii pentru prevenirea şi combaterea violenţei domestice

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, modificarea legii pentru prevenirea şi combaterea violenţei domestice prin care sunt acordate atât reclamantului cât și pârâtului drepturi egale în procesele pentru emiterea ordinului de protecție, anunță MEDIAFAX.

Șeful statului a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind modificarea alin. (1) al art. 30 din Legea nr. 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, arată Administrația Prezidențială.

Modificarea legislativă prevede: "Hotărârea prin care se soluționează cererea de emitere a ordinului de protecție este supusă numai apelului, în termen de 3 zile de la pronunțare, dacă s-a dat cu citarea părților și de la comunicare, dacă s-a dat fără citarea lor”.

Citește și: Date de ULTIM MOMENT - Cu ce scor l-a ZDROBIT Dăncilă pe Iohannis în Botoșani

Expunerea de motive a actului normativ arată că modificarea legii se impune „pentru a asigura ambelor părți drepturi egale în cazul proceselor ce au ca obiect emiterea ordinului de protecție, în conformitate cu litera și spiritul art. 16, alin (1) și art 124, alin (2) din Constituția României”.

În forma anterioară a legii, hotărârea prin care se dispune ordinul de protecție „este supusă numai recursului”.

„Hotărârea prin care se dispune ordinul de protecție este supusă numai recursului, în termen de trei zile de la pronunțare, dacă s-a dat cu citarea părților, și de la comunicare, dacă s-a dat fără citarea lor”, se arată în legea în vigoare.

Inițiatorii legii susțin că legislația prezintă o sincopă majoră, care poate deveni chiar fatală pentru victimele violenței domestice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.