Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Klaus Iohannis: 'M-am învăţat minte. Nu cred că PSD-ul în viitorul previzibil va mai dispune de o majoritate în Parlament'

Inquam Photos / Octav Ganea
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis susţine că, dacă va fi reales, nu va mai numi prim-ministru de la PSD, afirmând însă că nu crede că PSD va mai deţine majoritate parlamentară "în viitorul previzibil", potrivit news.ro.

"M-am învăţat minte. Nu cred că PSD-ul în viitorul previzibil va mai dispune de o majoritate în Parlament. Am spus că nu o să mai desemnez prim ministru de la PSD în mandatul meu şi asta este", a afirmat Klaus Iohannis, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Citește și: Dezastru pentru România- Datoria externă a explodat

Iohannis a explicat şi afirmaţia sa - "am decis să dau PSD-ului încă o şansă": "Aşa a fost situaţia parlamentară atunci şi chiar dacă nu ne convine, trebuie să respectăm jocul democratic".

Pe de altă parte, el a spus că este nevoie de o "corelare foarte strânsă între preşedinte şi Guvern".

"Recunosc că le-am spus că nu-i mai las de capul lor pentru că în opinia mea este obligatorie şi benefică colaborarea între preşedinte şi Guvern", a afirmat el.

Citește și: PNL face dezvăluiri- Viorica Dancilă a mințit: ‘Ii reamintesc doamnei Dăncilă că falsul în declarații este o infracțiune’

Iohannis a precizat că va continua întâlnirile cu Guvernul pentru că este "nevoie de o corelare foarte strânsă între preşedinte şi guvern pentru a corecta multiplele greşeli care s-au făcut şi pentru a începe resetarea României”.

Iohannis a adăugat că românii aşteaptă colaborare între preşedinte şi Executiv şi a criticat fostul guvern, spunând că acesta "s-a dovedit a fi antieuropean şi antiamerican cum nu sunt nici ţări pro-ruse".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.