Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele mexican îi bate obrazul lui Biden: Liderul SUA ajută Ucraina în detrimentul Americii Centrale

Agerpres - Reuters
Andres Manuel Lopez Obrador

Preşedintele Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador, a criticat marţi Statele Unite ale Americii pentru viteza cu care au aprobat ajutorul pentru Ucraina, în timp ce investiţiile în America Centrală rămân blocate din cauza "birocraţiei", relatează Reuters.

SUA au alocat miliarde de dolari sub formă de asistenţă - inclusiv arme - pentru Ucraina în scopul de a contracara invazia rusă, pe care Moscova a denumit-o "operaţiune militară specială", menţionează Reuters.

În ce-l priveşte, preşedintele mexican face de multă vreme presiuni asupra SUA să investească mai mult în America Centrală pentru a contribui la combaterea cauzelor migraţiei. Preşedintele american Joe Biden s-a angajat să susţină cu cel puţin 4 miliarde de dolari promovarea dezvoltării în America Centrală şi în sudul Mexicului.

"(Statele Unite) tocmai au autorizat resurse, ceea ce e bine, dată fiind politica lor de a proteja Ucraina... dar Congresul a aprobat aceste resurse, cred, în două zile, iar sprijinul pentru fraţii din America centrală datează deja de patru ani şi încă nu a fost aprobat", a remarcat preşedintele mexican într-o conferinţă de presă.

"Relaţia este una foarte bună, dar este şi foarte multă birocraţie acolo", a adăugat Lopez Obrador, referindu-se la SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.