Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador, va fi duminică printre manifestanți. Care este scopul protestului

latimes.com

Preşedintele Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador, a confirmat vineri că se va afla în fruntea unei manifestaţii, duminică, la Ciudad de Mexico, în sprijinul politicilor sale, la două săptămâni după un protest masiv al opozanţilor, notează AFP, citat de Agerpres.

Preşedintele naţionalist de stânga a invitat "întregul popor" să demonstreze alături de el, vorbind despre o întâlnire "istorică" cu două zile înainte de acest marş care ar putea fi masiv având în vedere popularitatea sa.

"Este sărbătorirea progresului în transformarea Mexicului", a adăugat AMLO (iniţialele şi supranumele lui) care pretinde că întruchipează "a patra transformare" a Mexicului după independenţa din 1821, reformele liberale din 1857 şi revoluţia din anii 1910-1917.

În cursul acestei manifestaţii, preşedintele urmează să ţină un discurs în emblematica piaţă Zocalo pentru a prezenta bilanţul celor patru ani la putere.

El va defila alături de primarul capitalei Ciudad de Mexico, Claudia Sheinbaum, unul dintre posibilii candidaţi ai partidului de guvernământ, Morena, pentru următoarele alegeri de la jumătatea anului 2024 (preşedintele poate avea doar un singur mandat de şase ani).

Şeful statului, aflat la putere de la 1 decembrie 2018, a convocat acest marş după demonstraţia de forţă a opozanţilor săi în urmă cu două săptămâni pe străzile capitalei.

Zeci de mii de manifestanţi (între 12.000 şi câteva sute de mii, potrivit surselor) au mărşăluit împotriva unui proiect de reformă electorală care, în opinia lor, ameninţă independenţa Institutului Naţional Electoral (INE).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.