Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Mexicului le cere SUA reunirea rapidă a familiilor de migranţi despărţite la frontiera celor două ţări

www.time.com
Pena Nieto, Donald Trump

Preşedintele Mexicului, Enrique Pena Nieto, a cerut vineri Statelor Unite reunirea rapidă a familiilor de migranţi despărţite la frontiera celor două ţări, informează DPA.

Potrivit unui comunicat al preşedinţiei mexicane, Pena Nieto şi-a exprimat faţă de secretarul de stat american, Mike Pompeo, îngrijorarea privind situaţia miilor de copii despărţiţi de părinţii lor. El a cerut "o alternativă permanentă care să dea prioritate binelui şi drepturilor minorilor", scrie agerpres.ro.

Pompeo a condus la Ciudad de Mexico o delegaţie americană din care au mai făcut parte secretarul pentru securitate internă Kirstjen Nelsen, secretarul trezoreriei Steven Mnuchin şi consilierul prezidenţial Jared Kushner. Reprezentanţii SUA s-au întâlnit atât cu preşedintele în exerciţiu al Mexicului, cât şi cu succesorul acestuia, Andres Manuel Lopez Obrador, câştigătorul alegerilor de la începutul acestei luni, care urmează să preia funcţia supremă în stat pe 1 decembrie.

Viitorul preşedinte mexican i-a transmis lui Donald Trump o listă de propuneri, care nu vor fi dezvăluite înainte de a fi aduse la cunoştinţa liderului de la Casa Albă. Marcelo Ebrard, care urmează să fie ministru de externe în următorul guvern al Mexicului, a afirmat însă că migraţia este unul din subiecte, alături de comerţ, securitate şi dezvoltare.

Trump a revocat deja politica de separare a familiilor de imigranţi intrate ilegal în SUA, dar procesul de reunire a copiilor cu părinţii nu s-a încheiat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.