Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Myanmarului, Htin Kyaw, şi-a anunţat demisia

nateleung.com
demisie

Preşedintele Myanmarului, Htin Kyaw, care s-a aflat în umbra liderei de facto Aung San Suu Kyi, a demisionat miercuri, la aproape doi ani de la preluarea mandatului, într-un moment sensibil pentru ţara sa, acuzată de epurare etnică, relatează AFP şi dpa, conform agerpres.ro.

"Preşedintele Htin Kyaw a cerut pe 21 martie 2018 să fie demis din funcţie", a anunţat preşedinţia într-un scurt comunicat publicat pe pagina sa de Facebook. 

Acest intelectual, fiul unui renumit poet birmanez şi prieten din copilărie al lui Aung San Suu Kyi, a devenit în aprilie 2016 primul civil în această funcţie de zeci de ani. 

Preşedinţia nu a oferit niciun motiv pentru a explica demisia, însă Htin Kyaw a părut foarte slăbit în ultimele luni şi speculaţiile despre starea sa de sănătate s-au înmulţit în presă. 

Aung San Suu Kyi l-a numit pe Kyaw în acest post, care este în principal onorific, deoarece ea nu poate ocupa această poziţie din motive constituţionale - le este interzis persoanelor care au copii de naţionalitate străină - cum este cazul lui Aung San Suu Kyi, care are doi fii britanici - să deţină funcţia de preşedinte. 

Neputând schimba Constituţia, ea a explicat foarte clar după alegeri că va avea puteri sporite faţă de preşedinte. 

Aung San Suu Kyi are la dispoziţie şapte zile pentru a-i găsi un înlocuitor celui care s-a exprimat foarte puţin în timpul celor doi ani de activitate şi aproape niciodată asupra problemelor delicate, comentează France Presse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.