Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele palestinian își anunță vizita la Moscova în plin război între Hamas și Israel

Al Jazeera
Mahmoud Abbas

Președintele palestinian Mahmoud Abbas plănuiește o vizită la Moscova, a susținut publicația de știri rusă RBK pe 9 octombrie.

Abdel Hafiz Nofal, ambasadorul Palestinei în Rusia, a spus că planurile pentru vizită sunt în curs, dar data nu a fost stabilită.

"Așteptăm o declarație oficială a Kremlinului, a părții ruse, cu privire la momentul în care va avea loc vizita. S-a ajuns la un acord că domnul Abbas va veni aici la Moscova", a spus Nofal.

Pe 7 octombrie, gruparea armată palestiniană Hamas a lansat un atac masiv cu rachete asupra Israelului, soldând cu sute de victime.

În urma atacului, premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat război și a lansat lovituri de răzbunare împotriva Gazei. Începând cu 9 octombrie, Ministerul Sănătăţii din Gaza a raportat 687 de victime palestiniene.

Serviciile de informații militare ucrainene au raportat pe 9 octombrie că Rusia a trimis Hamas arme capturate în Ucraina, cu planuri de a pretinde că armele au fost vândute de Ucraina.

Politicienii ruși au susținut, de asemenea, că sprijinul occidental pentru Ucraina a cauzat parțial luptele din Israel și Palestina.

Human Rights Watch a etichetat lovitura Hamas împotriva civililor israelieni drept o încălcare a dreptului internațional și a numit, de asemenea, pedeapsa colectivă a Israelului împotriva civililor din Gaza o crimă de război.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.