Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a primit la Ramallah o delegaţie israeliană

mahmoud abbas

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas s-a întâlnit duminică seara târziu la Ramallah cu o delegaţie israeliană, a doua întâlnire oficială în decurs de aproximativ o lună cu membri ai noului guvern israelian, transmite luni AFP preluat de agerpres.

Mahmoud Abbas i-a primit la sediul Autorităţii Naţionale Palestiniene (ANP), în Cisiordania ocupată, pe ministrul sănătăţii Nitzan Horowitz şi pe ministrul pentru cooperare regională Issawi Freij, precum şi pe deputatul Michal Rozin, toţi membri ai formaţiunii politice israeliene de stânga Meretz, membru în noua coaliţie guvernamentală, conform unei informări a agenţiei oficiale palestiniene.

"Preşedintele a subliniat importanţa încheierii ocupaţiei israeliene şi a realizării unei păcii corecte şi cuprinzătoare, în conformitate cu rezoluţiile internaţionale, şi necesitatea de a pune capăt coloniilor" şi "expulzării" familiilor palestiniene în diferite cartiere din Ierusalimul de Est", a adăugat agenţia Wafa.

Delegaţia partidului Meretz şi-a afirmat sprijinul pentru "soluţia celor două state", o Palestină independentă şi viabilă alături de Israel, precum şi necesitatea "cooperării pentru a construi punţi şi încredere" între israelieni şi palestinieni, conform sursei citate.

"Avem o misiune comună: să menţinem speranţa pentru o pace bazată pe o soluţie cu două state, deoarece nu există alte soluţii", a scris duminică, pe Twitter, Nitzan Horowitz.

"Am făcut un nou pas pentru a aprofunda cooperarea cu vecinii noştri cei mai apropiaţi şi cei mai importanţi", a adăugat Horowitz, a cărui întâlnire cu şeful ANP a atras critici din partea dreptei israeliene.

La sfârşitul lunii august, ministrul israelian al apărării Benny Gantz s-a deplasat la sediul ANP din Ramallah pentru a discuta aspecte securitare şi economice cu Mahmoud Abbas, prima întâlnire la acest nivel anunţată oficial în ani de zile.

"Nu există niciun proces de pace în desfăşurare cu palestinienii şi nu va exista", a declarat însă o sursă apropiată premierului israelian Naftali Bennett după întrevederea Abbas-Gantz.

Întâlnirea de duminică seară dintre preşedintele ANP şi delegaţia israeliană coincide cu discuţiile de la Cairo între mişcarea Hamas, care controlează Fâşia Gaza, şi Egipt, în special cu privire la un posibil schimb de prizonieri între Israel şi mişcare armată islamistă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.