Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele palestinian spune că mutarea ambasadei SUA la Ierusalim încalcă linia roşie

ierusalim

Preşedintele palestinian, Mahmoud Abbas, a avertizat vineri că mutarea ambasadei SUA din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim ar încălca "linia roşie" şi ar aduce în impas procesul de pace din Orientul Mijlociu, relatează DPA şi AFP.

Aflat la Bethleem, Abbas l-a avertizat pe preşedintele ales al SUA, Donald Trump, că dacă va respecta promisiunea făcută în campania electorală de a muta ambasada SUA la Ierusalim, atunci "procesul de pace din Orientul Mijlociu, şi chiar din lume, va suferi consecinţe grave", scrie agerpres.ro.

Donald Trump a promis în timpul campaniei sale că va recunoaşte Ierusalimul drept capitala Israelului şi va muta ambasada SUA din Tel Aviv la Ierusalim. Statutul Ierusalimului este una dintre cele mai spinoase probleme în calea rezolvării conflictului israeliano-palestinian.

Mutarea ambasadei este una din "principalele priorităţi" ale lui Donald Trump, a declarat în decembrie un consilier apropiat al preşedintelui ales, Kellyanne Conway, citat de mass-media.

"Am auzit vorbindu-se mult despre mutarea ambasadei americane, ceea ce noi sperăm că nu este adevărat şi nu va fi pusă în aplicare", a spus Abbas, care l-a invitat pe Donald Trump să vină în vizită în teritoriile palestiniene, în special la Bethleem.

El a afirmat că speră că mutarea ambasadei "nu va fi pe agenda (lui Donald Trump) deoarece orice declaraţie sau poziţie care va schimba statutul Ierusalimului este o linie roşie pe care nu o vom accepta".

"Noi respingem violenţa şi condamnăm terorismul, indiferent cine se află în spatele lor, şi nu vom accepta această cale. Cu toate acestea, avem multe căi politice şi diplomatice pe care le vom folosi dacă vom fi nevoiţi. Sperăm că administraţia SUA nu va alege această cale", a mai spus preşedintele palestinian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.