Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Parlamentului European: Moldova este pe calea cea dreptă, UE va continua s-o susțină

Binda Consulting International
Roberta Metsola

Președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, a spus că „Moldova este pe drumul cel bun, iar Uniunea Europeană va continua să o susțină”. După cum transmite „INFOTAG”, ea a spus acest lucru într-un mesaj on-line către participanții la forumul internațional Eurosfat, care are loc marți la Chișinău.

„Moldova este o națiune mândră cu o inimă mare. În pofida dificultăților asociate cu războiul din Ucraina, cetățenii Republicii Moldova și-au demonstrat generozitatea, deschizându-și porțile și inimile pentru sute de mii de ucraineni. Moldovenii și-au demonstrat angajamentul față de principiile noastre comune și că republica are loc în Uniunea Europeană”, a spus Metsola.

Potrivit ei, acordarea statutului de candidat Moldovei și Ucrainei este una dintre cele mai importante decizii luate de UE.

„În acest fel, un semnal puternic de solidaritate și sprijin pentru aceste țări a fost transmis într-o perioadă dificilă. De asemenea, i-am arătat clar Moldovei calea către consolidarea democrației, o șansă istorică de dezvoltare, pentru construirea unui stat durabil, modern, pentru un viitor în Uniunea Europeană”, a spus Metsola.

Forumul Eurosfat are loc din 2013. Forumul este organizat de Europuls - Centrul european de expertiză. Evenimentul are loc pentru prima dată în Moldova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.